Pe 17 martie, la Cluj-Napoca, Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica, impreuna cu Societatea Romana de Pneumologie, a lansat catre specialistii celor doua societati medicale Jurnalul Pacientului cu BPOC si Jurnalul Pacientului cu Astm – doua ghiduri de informare si monitorizare care ajuta pacientii si medicii sa tina sub control aceste boli cronice.

Cele doua Jurnale au fost prezentate specialistilor clujeni din toate ramurile medicale implicate in aria bolilor respiratorii – alergologie, pneumologie, medicina interna, medicina muncii si medicina de familie – in cadrul unei conferinte medicale de rang international retransmisa in alte 5 locatii din tara. Intitulata “Imunologia Plamanului”, conferinta stiintifica de la Cluj-Napoca a reunit specialisti de seama din Romania si a beneficiat de sprijin european prin video conferinta organizata cu prof. dr. Walter Canonica (Universitatea Genoa, Italia), presedintele ales al Societatii Italiene de Alergologie. Astfel, si medicii clujeni au acum la dispozitie in mod gratuit doua instrumente utile pentru o mai buna monitorizare a bronhopneumopatiei obstructive cronice si a astmului.

Initiativa de a realiza un ghid dedicat si pacientilor cu BPOC, o boala cu incidenta crescuta in Romania, a aparut ca urmare a succesului de care s-a bucurat Jurnalul Pacientului cu Astm – initiativa demarata anul trecut in parteneriat cu Societatea Romana de Alergologie si Imunologie – si care astazi au fost prezentate lumii medicale.

De asemenea, incepand de acum, persoanele din judetul Cluj care sufera de boli respiratorii precum BPOC sau astm se pot adresa medicilor pneumologi sau alergologi pentru a beneficia in mod gratuit de Jurnalul Pacientului cu BPOC sau Jurnalul Pacientului cu Astm, instrumente care ii ajuta atat pe ei, cat si pe medici sa tina mai bine sub control aceste boli.

“Jurnalele vin acum in sprijinul medicilor din Cluj-Napoca si pacientilor care sufera de aceste boli din ce in ce mai des intalnite. De exemplu, prevalenta astmului la copiii din Romania a crescut in ultimii ani si ne confruntam in continuare cu o nevoie semnificativa de a educa pacientii pentru un control mai atent al bolii.  Lansarea Jurnalelor in cadrul Conferintei Internationale “Imunologia plamanului” de la Cluj-Napoca a fost transmisa online simultan in alte 5 zone din tara, multumita sprijinului partenerului GSK, transmisiunea fiind urmarita cu interes si de medicii care nu au putut ajunge la conferinta”, a declarat Prof. Dr. Diana Deleanu, Presedintele Societatii Romane de Alergologie si Imunologie Clinica.

“Ne dorim sa aducem aceste Jurnale mai aproape de medicii practicieni, pentru ca ele reprezinta repere fundamentale in tratarea BPOC, respectiv a astmului bronsic, iar in final le vor fi de un real folos, atat medicilor, cat si pacientilor. De aceea, ne aflam acum intr-un demers de prezentare si promovare a acestor instrumente in fata lumii medicale”, a declarat Prof. Dr. Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.