Gigantul Google dat în judecată pentru discriminare

109

Trei foste angajate ale Google au dat compania în judecată, deoarece sunt revoltate că salariile femeilor sunt mai mici decat cele ale bărbaților.

„E timpul să nu mai ignoram aceste probleme”, afirmă Kelly Ellis, fost inginer de software la Google, una dintre cele trei femei.

Aceasta a scris pe Twitter ca speră ca acțiunea din justiție să convingă compania Google să-și schimbe practicile.

Fostele angajate susțin că femeile sunt discriminate în cadrul companiei, că sunt mai prost plătite, și că oportunitățile de promovare sunt limitate, comparativ cu bărbații.

Ellis a fost angajata in 2010, în același timp cu un bărbat cu experiență la fel. Însă acestuia i s-a oferit un post mai bun, aflat mai sus în ierarhia companiei. Patru ani mai tarziu, Ellis a părăsit compania, sătulă de „cultura sexistă”, după cum s-a exprimat, potrivit bzc.ro

Google susține că nu este vinovată de aceste acuzații și că procesele de angajare și promovare sunt la fel pentru toți.

1 COMENTARIU

  1. daca femeile sunt platite mai cu bani putin, nu inteleg de ce nu angajeaza doar femei? de ce le mai bine cu barbati, la care sa dea salar mai mare? femeile au avut aceeasi performata ca barbatii cu care se compara? experienta si studiile sunt lucruri foarte subiective – in cazul meu studiile si experienta nu au deaface cu domeniul in care lucrez…doar performanta

LĂSAȚI UN MESAJ