Primarul comunei Florești, Horia Șulea a câștigat definitiv la Curtea de Apel Cluj procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). El a contestat raportul elaborat de inspectorii ANI prin care a fost declarat în conflict de interese.

Horia Șulea a contestat în instanță acest raport, iar judecătorii de la Curtea de Apel Cluj i-au dat câștig de cauză. Magistrații au admis contestația formulata de primarul comunei Florești și au anulat raportul ANI.

”Ce pot să spun, am avut încredere în justiție de la bun început. Făcătura a fost atât de evidentă, încât nu a putut să fie alt rezultat. Și într-adevăr, dreptatea s-a dovedit a fi învingătoare. Le mulțumesc tuturor celor care în ciuda problemelor care mi-au fost create, m-au ales încă o dată primar”, a declarat pentru Gazeta de Cluj, Horia Șulea.

 

”Și noi și Parchetul am depus recurs, care au fost respinse. Noi am depus un alt recurs în temeiul dispoziţiilor art. 18 indice 1 Cod penal vechi. Nu pot să comentez o decizie definitivă și irevocabilă. Instanța a avut dreptate”, a declarat Călin Budișan, avocatul care l-a apărat în instanță pe Horia Șulea.

 

 

Ce susținea ANI

Horia Șulea a fost acuzat de ANI că ar fi comis infracțiunea de conflict de interese. Acesta a fost trimis în judecată la sesizarea Agenției Naționale de Integritate, care a constatat că Șulea și-ar fi numit cumnata în funcția de șef serviciu în cadrul Politiei Locale Florești.

”Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Horia Șulea, primar al comunei Floresti, judetul Cluj, intrucat, in exercitarea atributiilor de serviciu, a semnat dispozitiile de numire prin care cumnata sa a fost numita in functia publica de inspector asistent in cadrul Directiei de Sanatate Publica a Judetului Cluj si, ulterior, in functia publica de conducere de Sef serviciu in cadrul Politiei Locale Floresti (functie exercitata cu caracter temporar).

Șulea ar fi incălcat dispozitiile art. 301 din Codul Penal, potrivit carora ”Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica.”

La data de 01 aprilie 2013, cumnata persoanei evaluate a fost numita in functia publica de inspector asistent in cadrul Directiei de Sanatate Publica a Judetului Cluj. In perioada 23 iulie – 22 octombrie 2013, aceasta a exercitat, cu caracter temporar, functia publica de conducere de Sef serviciu in cadrul Politiei Locale Floresti”, se arăta în raportul ANI.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.