Omul din spatele afacerii falimentare Parking Mărăști, Costică Pocol adună plângeri penale pe numele său. Ultima este înaintată de Solvendi S.P.R.L la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Actualii proprietari ai vilei Eunicia, printre care  Marius Grecu în calitate de lichidator judiciar îl acuză pe Pocol că a schimbat yala imobilului după ce l-a vândut și că s-a mutat în coridorul de acces din clădire.

Potrivit celor de la Solvendi, Costică Pocol ar fi comis mai multe fapte penale. Firma Eunicia are în patrimoniul societății imobilul de pe strada Emile Zola din Cluj-Napoca, adică Vila Eunicia. Pocol a vândut imobilul din cauza datoriilor și a faptului că firma sa a intrat în insolvență, iar după tranzacție s-a instalat în interiorul acestuia pe segmentul de acces în clădire (casa scării).

Am vândut dar stau acolo

La adresa din cartea de identitate a lui Pocol, de câţiva ani se construieşte un imobil aflat în proprietatea soţilor Rus Felicia şi Valer. Potrivit aceloraşi surse, Pocol locuieşte, împreună cu soţia lui, Simona Ionescu, într-un apartament construit în cadrul Vilei Eunicia, din centrul oraşului, de pe strada Emile Zola. Se pare că locuinţa ar fi construită ”artizanal” între etaje, pe holul hostelului menţionat anterior.
Pocol și-a făcut cuibușor în imobilul falimentat

După ce a predat Vila Eunicia, Costică Pocol s-a cuibărit în imobil și continuă să intre de câte ori poftește acolo. Ba mai mult a schimbat yala clădirii și s-a înstalat pe coridorul de la intrare.

„Am observat faptul că în incinta vilei Eunicia a reușit să pătrundă numitul Pocol Costică, neavând absolut nici un drept de a se afla în interiorul acestui imobil. Costică Pocol a fost somat să elibereze spațiul în disucție, de către reprezentanții lichidatorului judiciar. Cu toate acestea(…) s-a constatat că accesul în Vila Eunicia este blocat. Mai exact, numitul Pocol a procedat între timp la schimbarea yalei ușii de acces în clădire”

Înșelăciune de 78.000 de euro

Campionul  la ilegalități mai are o plângere penală pe numele său. Pocol este acuzat de Filip Dorel de înșelăciune. De fapt Costică Pocol i-a vândut lui Dorel cu 78.000 de euro etajul al treilea dintr-o clădire situată în piața Mărăști, însă acest etaj este construit ilegal, fără autorizație sau carte funciară. Astfel că, păgubitul a constatat că  constatat că a fost înșelat doar după ce a vrut să dea în chirie acel spațiu.

Istoric de jmenuri sub ochii tuturor

Extinderea Pieţei Mărăşti, o altă afacere ”marca” Pocol, a întâmpinat, de-a lungul timpului, nenumărate probleme. Autorizaţia de construire emisă pentru imobilul din Piaţa Mărăşti îi permite lui Pocol să construiască spaţii comerciale şi de alimentaţie publică, având regim de înălţime S+P+2E – S+P+5E. Singura problemă e că în autorizaţie se precizează faptul că imobilul urmează să fie construit pe bulevardul 21 Decembrie 131 – 135, iar pe partea cu Piaţa Mărăşti sunt numai numere pare, deci autorizaţia îi permite lui Pocol să construiască pe partea cealaltă a bulevardului. Această eroare administrativă nu s-a mai întâlnit în istoria municipiului Cluj-Napoca. La începutul anului trecut, Pocol a fost nevoit să „asigure” construcţia cu mai mulţi stâlpi de susţinere la etajul unu, în principal din cauza că imobilul era în pericol să se dărâme. Acest aspect a demonstrat faptul că respectiva clădire suferă foarte mult din cauza erorilor de proiectare şi de execuţie. Alte nereguli, asupra cărora Gazeta de Cluj a atras atenţia în repetate rânduri, se referă la faptul că imobilul este realizat fără fundaţie, existând oricând pericolul să se prăbuşească. Mai mult, imobilul este construit pe magistrala de apă, motiv pentru care, în cazul unei defecţiuni, echipele de intervenţie nu vor putea face nimic pentru a rezolva problemele.

Imobilul din Piaţa Mărăşti nu este singura construcţie dubioasă marca Pocol. Acesta a mai reuşit să ridice şi alte construcţii ilegale, fără a fi sancţionat de autorităţi. Tot în anul 2008, Emil Boc a acuzat fostul Consiliu Local  Cluj-Napoca  că a acordat autorizaţii de construire pentru nişte „monstruozităţi urbanistice”, făcând referire la un alt imobil „celebru” realizat de Pocol, hotelul Cristian din Piaţa Mihai Viteazu. La vremea respectivă, Boc a anunţat că a dorit să demoleze construcţia cu pricina încă din 2006, dar autorizaţia de construire era valabilă şi, în consecinţă, a fost nevoit să lase lucrurile aşa cum sunt. Vina principală pentru acest lucru aparţine instituţiei conduse, în perioada respectivă, de liderul PRM, Gheorghe Funar, fostul primar al municipiului.

Înșelăciune de 78.000 de euro

Campionul  la ilegalități mai are o plângere penală pe numele său. Pocol este acuzat de Filip Dorel de înșelăciune. De fapt Costică Pocol i-a vândut lui Dorel cu 78.000 de euro etajul al treilea dintr-o clădire situată în piața Mărăști, însă acest etaj este construit ilegal, fără autorizație sau carte funciară. Astfel că, păgubitul a constatat că  constatat că a fost înșelat doar după ce a vrut să dea în chirie acel spațiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.