Infractor deghizat in preot cercetat de politie

283

Un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti după ce ar fi obţinut 16.000 de lei păcălind mai multe persoane că este preot, cerând oamenilor bani pentru slujbe de ,,îmbogăţire”, de ,,însănătoşire” sau de rezolvare a problemelor intime, anunţă Poliţia Capitalei.

„Din datele şi probele administrate în cauză în perioada octombrie 2016 – martie 2017 a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, asumându-şi în mod nejustificat calitatea de preot, a oficiat diverse slujbe bisericeşti, în scopul “însănătoşirii enoriaşilor”, a „îmbogăţirii” acestora, precum şi pentru rezolvarea unor probleme intime de care victimele sufereau, pretinzându-le diferite sume de bani, în schimbul serviciilor oferite”, transmite Poliţia Capitalei printr-un comunicat de presă.

Potrivit poliţiştilor, falsul preot, care se prezenta sub numele de Veniamin, acţiona atât în municipiul Bucureşti cât şi în alte judeţe şi inducea în eroare persoanele vătămate susţinând că are o chilie pe muntele Athos iar banii îi sunt necesari pentru construcţia unui schit pe munte. În această perioadă, bărbatul ar fi păcălit cel puţin nouă persoane, pe care le-a determinat să-i dea diferite sume de bani.