Inspecţia judiciară anunţă cercetarea disciplinară faţă de Kovesi

256

La solicitarea celor de la „Lumea justiţiei”, Inspecţia judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a comunicat că întreaga conducere a DNA va fi supusă cercetării disciplinare în urma plîngerilor formulate de procurorii revocaţi Iorga Moraru şi Doru Tuluş! Sînt vizaţi Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, Marius Iacob, adjunctul şefei DNA, şi Gheorghe Popovici, procuror şef de secţie la DNA.

În această adresă, Inspecţia judiciară precizează: „Apreciind că există indiciile săvîrşirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari au dispus începerea cercetării disciplinare” faţă de cei de mai sus. Se mai spune în Adresă că, la finalizarea cercetării disciplinare, pot dispune fie admiterea sesizării, fie respingerea ei.

Această cercetare disciplinară, mai precizează Inspecţia judiciară, „este o etapă a procedurii disciplinare reglementată de Legea 317/2004”.

Răspunsul Inspecţiei judiciare este extrem de important, întrucât vine după recentul scandal declanşat de înregistrările în care inspectorul judiciar Mihaela Focică se plîngea Inspectorului şef adjunct al Inspecţiei judiciare de presiunile la care a fost supusă de Laura Codruţa Kovesi. Iată documentul publicat acum câteva minute de către „luju.ro”:

decizie_inspectia_judiciara

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ