Judecătoarea Ariana Lăcrămioara Ilieș de la Tribunalul Cluj a fost sancționata disciplinar

1141

Judecătoarea Ariana Lăcrămioara Ilieș de la Tribunalul Cluj a fost sancționată de CSM. Măsura a fost dispusa, joi 6 aprilie 2017, de Secția pentru judecători în materie disciplinară.

Lăcrămioara Ilieș a primit “avertisment”, pentru presupusa comitere a abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. h) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor. Mai exact, este vorba despre “nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor”, scrie luju.ro.

In sedinta din data de 6 aprilie 2017, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Ilies Ariana Lacramioara, judecator in cadrul Tribunalului Cluj.

In temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Sectia pentru judecatori a aplicat doamnei judecator sanctiunea disciplinara constand in ‘avertisment’ pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. h) teza I din acelasi act normativ – nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor….

Hotararea sectiei va cuprinde, alaturi de alte elemente prevazute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sanctiunea disciplinara mentionata, urmand a fi redactata si publicata pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro in termen de 20 de zile de la pronuntare.

Aceasta poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”, se arată în comunicatul CSM.

Citește și: O judecătoare de la Tribunalul Cluj cercetată de CSM pentru DOSARUL lui BIVOLARU Exclusiv

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Un caz,din sute altele,care confirmă calitatea jalnică a dumnezeilor din magistratură. Asemenea specimene trebuie eliminate nu avertizate,fac rău românilor la fel cum fac politicienii. Vai, țară,unde ești…!

LĂSAȚI UN MESAJ