Judecătorii clujeni i-au dat cu flit pedofilului elvețian care își racola victimile cu ajutorul unei femei

932

Ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au decis să respingă o contestație făcută de LOMBRISER WENDELIN, un elvețian acuzat de pedofilie și încarcerat la Penitenciarul Oradea.

”Repinge ca nefondată contestaţia formulată de către inculpatul L. W., în prezent aflat în Penitenciarul Oradea împotriva încheierii judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalulul Sălaj nr. 13/24 mai 2017 din dosarul 1843/84/2017/a1. În baza art. 275 al. 2 din C.p.p. obligă inculpatul să achite suma de 200 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu, d-na R. G. I. în cuantum de 130 de lei şi d-nul M. B. în cuantum de 985 de lei vor fi avansate din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu azi, 5 iulie 2017”, arată soluția pe scurt a instanței.

Lombriser Wendelin, cetăţean elveţian, şi Mihaela Boldijar, sunt acuzaţi de act sexual cu un minor, respectiv trafic de minori, într-o cauză a DIICOT. Victimele sunt minori cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că începand cu anul 2015, inculpatul Lombriser Wendelin, cetăţean elveţian care se afla pe teritoriul României de mai mult timp, a căutat şi identificat pe teritoriul judeţului Sălaj dar şi pe raza judeţului Sibiu, mai mulţi copii vulnerabili care să accepte să întreţină relaţii sexuale cu acesta, în schimbul unor sume modice de bani. Inculpatul Lombriser Wendelin s-a orientat în principal spre copii proveniţi din familii dezorganizate sau foarte sărace, neaflaţi sub supravegherea părinţilor, care cerşeau sau îşi câştigau existenţa căutând alimente, haine şi fier în containere”, explică procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în anul 2015, Lombriser Wendelin ar abordat-o în faţa gării din Sibiu pe inculpata Boldijar Mihaela. Femeia ar fi petrecut mult timp în zona respectivă, locuind într-o baracă amenajată în apropierea gării. Astfel, bărbatul i-ar fi propus acesteia să-i caute „copii minori, de sex masculin, în vederea satisfacerii plăcerilor sexuale, în schimbul unor sume de bani”, spun procurorii.

„În acest context, profitând de naivitatea victimelor specifică vârstei precum şi de lipsurile materiale, inculpata Boldijar Mihaela a recrutat mai mulţi minori, cu vârste cuprinse între 12-16 ani ce proveneau din familii foarte sărace de pe raza unei localităţi din judeţul Sibiu şi care îşi câştigau existenţa singuri prin cerşit pe raza oraşului Sibiu”, precizează DIICOT.

În prezent cei doi sunt arestați preventiv.

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ