La aproape o lună după ce Curtea de Apel Cluj a decis că guvernul a comis un ”exces de putere” când a încălcat legea şi nu a organizat alegeri parţiale locale şi parlamentare, a venit şi prima reacţie a preşedintelui Klaus Iohannis, scrie gândul.info.

”După părerea mea abordarea Guvernului este greşită, trebuia să organizeze alegeri parţiale în toate judeţele în care sunt posturi vacante”, a fost poziţia preşedintelui Klaus Iohannis.

Guvernul a încălcat legea şi nu a organizat alegeri parţiale locale pentru cinci posturi de preşedinte de Consiliu Judeţean – Cluj, Mehedinţi, Botoşani, Neamţ, Vâlcea şi trei posturi de primar de mare municipiu – Neamţ, Râmnicu Vâlcea, Sibiu. De asemenea, guvernul Ponta a refuzat să organizeze alegeri parţiale parlamentare şi pentru 14 colegii rămase vacante. 

De asemenea consilierul județean, Mihai Seplecan a militat pentru  organizarea alegerilor la Consiliul Județean Cluj și a cerut în repetate rânduri ca premierul să ia măsuri. Mihai Seplecan, copreședinte executiv PNL Cluj, amintește într-un comunicat de presă că plângerile împotriva lui Victor Ponta pentru că a întârziat organizarea alegerilor pentru Consiliul Județean Cluj nu au avut deocamdată o finalitate, o parte din vină fiind a procurorilor care au gestionat aceste plângeri.

Citește și :Mihai Seplecan explica de ce se gandeste sa faca denunt penal impotriva procurorului general al Romaniei

1 COMENTARIU

  1. Articolul a fost scris de un nepricepator in ale justitiei si dreptului. Hotararea asta face o imagine foarte proasta despre justitia de la Curtea de Apel Cluj. Hotararea este plina de greseli de exprimare si ortografie, de limbaj de lemn, pleonasme, afirmatii neacoperite si de nimicuri. Nu se indica nici macar o singura speta CEDO sau CJUE care ar spune ceea ce judecatoarea Floarea Tamas pretinde ca instantele europene spun. Oricine o cunoaste cat de cat pe aceasta ciudata doamna judecator si activitatea ei stie cu siguranta ca nu e in stare sa precizeze nici macar cateva cauze CEDO sau CJUE si sigur nu cauze care sa se refere la ce se zice ea. Tanti este acolo din timpuri imemoriale, pusa se stie de ce si cu ce competenta. Ceea ce este cel mai important este ca aceasta hotarare (nedefinitiva, care nu obliga pe nimeni) este ca ea nu se poate executa.
    Ce e aia obliga paratul sa efectueze operatiunile prevazute de lege? De care lege? De care ARTICOLE de lege? Ce operatiuni sa efectueze? Astea trebuie precizate. Este un dispozitiv care nu se poate executa, Guvernul nu poate cunoaste obiectiv la ce a fost obligat, pentru ca nu se specifica.
    Doamna Tamas, nevasta de executor facut de Marius Nicoara, trebuie sa stie mai bine ce inseamna un dispozitiv care nu se poate executa. Se poate observa si ca doamna Tamas a trecut peste ce s-a cerut prin actiune, stabilirea datei, obligand in plus la niste demersuri neprecizate. Daca Guvernul este capabil sa scrie un recurs cat de cat, aceasta hotarare va cadea foarte usor. Iar apoi, se cunoaste ca doamna Tamas se abtine ori de cate ori este vorba despre Marius Nicoara sau vreo firma a lui, dar iata ca nu s-a abtinut in cazul partidului condus de Nicoara, ce rapid a stabilit termenul si a judecat cazul si ce dispusa a fost sa dea mai mult decat in actiune. Marius Nicoara i-a angajat sotul Marcu Tamas la Banca Transilvania ani de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.