Mujicul

130

Ulterior publicării acestei știri ”După ce a fost dat afară din magistratură, Sergiu Leon Rus se războieşte şi cu Gazeta de Cluj”, jurnalistul Liviu Alexa a scris pe Ziar de Cluj un articol referitor la atitudinea pe care fostul judecător Sergiu Leon Rus a avut-o față de unii jurnaliști din presa clujeană. 

”Privesc cu uimire la articolul de mai jos, publicat in Gazeta de Cluj, in care fostul judecator Sergiu Leon Rus ameninta cu instanta intr-o discutie telefonica o ziarista, pe Carmen Gorgan, pentru ca a indraznit sa publice stirea conform careia Rus a fost exclus din magistratură, miercuri, „după ce Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunile disciplinare conexe exercitate de Inspecţia Judiciară împotriva magistratului, în prezent suspendat din funcţie”, am citat Agerpres.

Cetateanul Sergiu Leon Rus, fost judecator, are tupeul psihotic de a crede ca poate sa ordone presei ce sa scrie, este turbat ca un leu cand e vorba despre persoana sa in presa sau, cand nu e vorba, cauta sa se bage in seama ca un narcisist media ba scriind un comentariu la X pe pagina, ba intervenind pe messengerul de Facebook privat al cuiva, orice, numai sa aiba si el putina atentie.

Este trist sa il vad pe Sergiu Leon Rus ca se transforma intr-un nesimtit, desi, vazandu-i accesele de comportament, gandul ma duce la lecturile mele din Freud ce se refera la tulburări formale de gândire, tulburări afective, tulburări de comportament si dezorganizarea personalității.

Sergiu Leon Rus nu e bolnav psihic, e doar nesimtit ordinar, ego-ul sau nemasurat facandu-l sa isi distruga cariera pentru a doua oara, caci, da, stimati tovarasi si pretini, Sergiu-Leon Rus a mai fost exclus din magistratură în data de 26 decembrie 2008, prin decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Si atunci pentru comportament indecent. Colportor de barfe, intrigant, violent verbal, Sergiu Leon Rus e un paradox uman si il privesc ca pe o dezamagire CRUNTA: asta pentru ca a fost unul dintre cei mai inteligenti judecatori din Curtea de Apel. Rus are o inteligenta incredibila si stie carte foarte multa. Dar poti sa fii super destept, daca esti super prost, paradox din care Sergiu Leon Rus isi creeaza caracterul.

Acum catva timp, a indraznit casbecul sa ma certe pe messenger cu privire la un material pe care Mihaela Trif, sefa Investigatiilor de la Ziar de Cluj, l-a scris, numind-o „chelnerita”, cu referire la perioada in care aceasta fata minunata de 24 de ani a lucrat ca si chelnerita ca sa se intretina la facultate. Dobitocul de Rus este sugrumat de asemenea mentalitati de om cu trotineta mica. Leoane, si eu am spalat piscine, am vandut pita la chioscuri, ca nu pe toti ne-a tinut mica si ticu sa facem doctorate si 3 facultati ca pe tine.

De aia zic, nu il banuiti pe Leon Rus ca e cu capul, nu e: e doar un nesimtit care respira prin toti porii o rautate jegoasa, de om singur sufleteste si frustrat.

Pe carnatul asta l-a sustinut toata presa locala, atunci cand nimeni nu mai dadea mana cu el. Apoi a inceput sa scuipe ziaristii si sa ii ameninte. Un nacajit moral.

Da-ma, ba, cetatene si pe mine in judecata! Matur cu tine in instanta, mujicule!

 

PS: Iata si convorbirea dintre Carmen Gorgan de la Gazeta de Cluj si cetateanul simplu, mujicul Sergiu Leon Rus.

 

Sergiu Leon Rus: ”Păi deja ați publicat un articol”

Carmen Gorgan: ”Am publicat o știre, un comunicat CSM, atât”

S.L.S.: ”Bun. Întrebarea mea e dacă rămâne în forma asta știrea dvs. Pentru că dacă rămâne în forma asta ar trebui să ne vedem în instanță și atunci nu mai dau declarații pentru Gazeta”

C.G.: ”Sigur că da, rămâne în forma aceasta”

S.L.R.: ”Ok. Atunci nu putem vorbi”

C.G.: ”Deci refuzați să ne dați o declarație?

S.L.R. ”Nu vorbesc cu Gazeta, suntem într-o situație litigioasă. Ați scris un articol incorect din punctul meu de vedere, ne vedem în instanță”

C.G..: ”Dar nu suntem deocamdată în nicio situație litigioasă, poate vom fi, dar deocamdată nu suntem”

S.L.R. ”Suntem. Suntem într-o situație litigioasă. Pentru mine e o chestiune de timp până o scriu și o înregistrez. Deci legătura cu 2008 și cu fostă prietenă ș.a.m.d….”

C.G.: ”Dar puteți să ne explicați ce s-a întâmplat și atunci și acum”

S.L.R.: ”Atunci nu are nicio legătură. Sunt zece ani de zile, e o chestiune care s-a închis demult”.

C.G. ”Am menționat doar ce s-a scris la acea vreme în presă. Iar faptul că s-a întâmplat ceva acum câțiva ani sau în 1918, asta nu însemnă că nu putem menționa și reaminti în 2018”.

S.L.R.: ”Dvs. nu ați menționat corect”

C.G.: ”Păi de aceea v-am sunat, să vă rog să-mi dați un punct de vedere”

S.L.R.: ”Asta s-a întâmplat acum zece ani de zile”

C.G.: ”Am scris la fel ca toată presa națională”

S.L.R.: ”Avem un litigiu, ne vedem în instanță”

Domnule fost judecător, știu că libertatea de exprimare deranjează, dar dvs. mai bine ca și oricine ar trebui să știți că și formele de intimidare se pot sancționa. Am dorit și încă dorim de la dvs. un punct de vedere, dorim o declarație prin care să ne explicați de ce este imoral să amintim faptul că ați mai fost sancționat și în 2008 tot pentru o abatere disciplinară, fapt menționat de majoritatea publicațiilor de știri. Înțelegem și vă respectăm decizia de a nu ne oferi explicații, dar încetați să ne spuneți cum să ne facem meseria. Nici noi nu ne-am îmbrăcat în robă și v-am vorbit despre moralitate…

Închei cu celebrul citat al lui George Orwell: ”Journalism is printing what someone else does not want printed: everything else is public relations” (Jurnalismul este să redai ceea ce alți oameni nu vor să redai: restul este PR”.

 

Liviu Alexa – Ziar de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ