Muşcat prin gard de un câine, în Andrei Mureşanu. Culmea, în loc să-şi ceară scuze, proprietara a porcăit victima!

1117

Duminică, 22 octombrie, dl. Dorel Medan, un pensionar respectabil domiciliat în cartierul clujean Andrei Mureşanu, la trei zile după ce îşi îngropase soţia, tocmai ieşise din casă pentru a onora o invitaţie la masă făcută de o familie din cartier. La un moment dat – forţat de un jeep parcat pe trotuar – s-a apropiat prea tare de gardul unei gospodării şi, brusc, s-a trezit „capsat” de câinele familiei – care-şi scosese capul prin despărţitura de gard de 17 centimetri. Apoi, cu mâna însângerată, Medan a mai avut parte de un supliciu: de parcă el ar fi fost vinovatul, proprietara câinelui l-a înjurat şi certat în cuvinte greu de reprodus!  

 

Dl. Dorel Medan este un fost mozaicar de renumne al Clujului, astăzi pensionat, om sociabil şi dintr-o bucată. Bărbatul de 64 de ani îşi îngropase joi, 19 octombrie soţia şi duminică 22 octombrie, după ce trecuse de Parcul Engels, se grăbea – trecând pe Drapelului – să ajungă la o familie din zonă, care-l invitase la masă. Îl aşteptau la familia respectivă şi cele două fiice ale sale – una stabilită în S.U.A. şi cealaltă în Spania, ambele cu reuşite de excepţie în ţările de adopţie. Povesteşte bărbatul, negru de supărare, pe coridoarele I.M.L. Cluj: „Trecând în dreptul casei de la numărul 6 de pe Drapelului am fost silit să mă apropii de gard mai tare fiindcă jeep-ul familiei respective era parcat direct pe trotuar şi nu mi se lăsase un spaţiu prea mare de trecere. Brusc, am fost muşcat de un câine, în antebraţ, care-şi scoase capul prin spărtura din gard distrugându-mi şi o haină scumpă, adusă din Germania – care, din fericire, a atenuat întrucâtva muşcătura. Şi, pe când gemeam, ghemuit, a apărut şi proprietara câinelui înjurându-mă, urât, pe ungureşte, acuzându-mă că mi-am vârât mâna prin gard şi m-am jucat cu câinele ei. Apoi a băgat jeep-ul în curte, în ciuda împotrivirii mele, ca să le spună și autorităţilor că mint. Am sunat la numărul 112 şi – spre marea mea bucurie – în doar patru minute la faţa locului au fost prezenţi poliţiştii Secţiei 3 din Gheorgheni şi apoi a venit şi ambulanţa…” Bărbatul a fost transportat la U.P.U. Cluj-Napoca pentru îngrijiri după care a ajuns la Clinica de Boli Infecţioase pentru a i se aplica tratamentul necesar. Adaugă bărbatul, la fel de indignat: „Indivizii ăştia nici măcar nu-şi vaccinaseră câinele – din rasa metis – aşa că am trecut prin alte tratamente, după intervenţia chirurgicală de la U.P.U., care vor mai dura câteva zile de-acum încolo. Plus că sufăr de diabet şi am şi două stenturi instalate la inimă, deci nu mi-e uşor să trec peste acest moment. Poate că dacă proprietara câinelui şi-ar fi cerut scuze şi nu mă porcăia atât de tare aş fi iertat-o dar, aşa, n-o iert, în ruptul capului. O pun la plată – am strâns chitanţele şi-i cer şi daune morale – plus că pe lângă plângerea pe care i-o fac la poliţie îi intentaz şi proces”. Apoi se retrage, şontâc-şontâc, sprijinindu-se temeinic în cârja „din dotare”…


“La data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 17:30, Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană a fost muşcată de un câine.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit că un bărbat, de 64 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce se deplasa pe strada Drapelului, a fost muşcat de mână, de un câine, care se afla în curtea unui imobil din zonă. Bărbatului i-au fost oferite îndrumări legale”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ