Nepoata lui Boc audiată la DNA

964

Mihaela Boc, nepoata primarului municipiului Cluj Napoca, angajată în cadrul Serviciului Protocol al Primăriei Cluj Napoca a fost audiată de procurorii DNA în cazul de corupție al viceprimarului clujean, Anna Horvath. Potrivit surselor judiciare, Mihaela Boc a fost întrebată ce intervenții a făcut Horvath, asupra ei, pentru a obține un aviz pentru funcționare pentru terasa unei cafenele din centrul orașului. În data de 10 august 2016, avizul era în mapa primarului pregătit pentru semnat.

Anna Horvath, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție, sub control judiciar, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și spălare a banilor.

În același dosar a fost deferit justiției, în stare de libertate, omul de afaceri Zsolt Fodor, acuzat de cumpărare de influență și spălare a banilor.

DNA precizează că faptele de care sunt acuzați cei doi au fost săvârșite în perioada februarie — mai.

„Inculpata Horvath Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unor proiecte imobiliare în care inculpatul Fodor Zsolt avea interese economice. Derularea acestor proiecte imobiliare presupunea obținerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unor certificate de urbanism, confirmarea avizelor de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizațiilor de construire”, se arată în comunicat.

Conform aceleiași surse, pe 13 mai, Anna Horvath i-a pretins omului de afaceri, în schimbul intervențiilor sale, procurarea și remiterea unui număr de 60 de abonamente, în valoare totală de circa 20.000 de lei, la două festivaluri de muzică. Biletele intenționa să le ofere ulterior, ca stimulent, voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale.

„Cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma unui contract de sponsorizare, încheiat între o societate administrată de inculpatul Fodor Zsolt și o firmă ‘agreată’ de inculpata Horvath Anna”, se menționează în comunicatul DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ