Nicolae Popa dezvaluie discutiile purtate cu SOV in penitenciar

579

Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în lipsă, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că, în urmă cu circa trei ani, s-a întâlnit cu Sorin Ovidiu Vîntu la Penitenciarul Jilava şi au stat de vorbă.

„Acum vreo trei ani, ne-am intersectat la Jilava şi am avut ocazia să stăm puţin de vorbă. (Sorin Ovidiu Vîntu, n.r.) mi-a spus multe lucruri, dar nu am stat cât am fi vrut să stăm de vorbă, ne-am întâlnit undeva la cabinetul medical. Aveam dreptul să discutăm, deja fusese condamnat pentru favorizarea mea, chiar se afla în executarea pedepsei pentru presupusa favorizare a mea”, a spus Nicolae Popa, transmite News.ro.

Fostul director al SOV Invest şi Gelsor a adăugat că i-au fost respinse cererile de rejudecare a proceselor FNI şi FNA pentru că, în eventualitatea admiterii lor, şi-ar fi pierdut calitatea de infractor şi, în acest caz, Sorin Ovidiu Vîntu nu mai putea fi condamnat pentru favorizarea infractorului.

Popa a spus, marţi seară, la Antena 3,  că a aşteptat nouă ani în Indonezia o citaţie din partea autorităţilor şi că dosarele i-au fost redeschise pentru că nu a vrut să „popească” pe nimeni.  El a precizat că a fost dus o singură dată la DIICOT, în 2012, la procurorul Horia Şelaru, dar a refuzat să dea vreo declaraţie.

LĂSAȚI UN MESAJ