O femeie de 40 de ani, medic cardiolog în Ungaria, s-a sinucis la Cluj-Napoca aruncându-se de la etaj!

2087

Iuliana Geller a fost un apreciat medic cardiolog stabilit în urmă cu câţiva ani în ţara vecină, Ungaria. Femeia în vârstă de 40 de ani, totodată mamă a unei fetiţe în vârstă de şase ani, care divorţase între timp, nu s-a adaptat durităţilor vieţii şi faptului că fostul soţ n-o lăsa să se mute în România împreună cu fetiţa. Ca urmare sâmbăta trecută, aceasta, în timp ce se afla în vizită la părinţii săi din Cluj, cuprinsă de o teribilă depresie, s-a aruncat de la etajul trei al unui bloc din cartierul Grigorescu decedând pe loc.


Relatarea fratelui Iulianei, Codrin, făcută reporterului Gazeta de Cluj la Morga Institutului Medico-Legal este cu adevărat tulburătoare, astfel că bărbatul, covârşit de durere ne-a povestit pe scurt, deschis, teribila istorie a sorei sale. „Nu şi-a găsit nicicum rostul la Cluj, în România, aşa că a preferat să plece împreună cu soţul său în Ungaria. Era clujean şi el, însă etnic maghiar, chirurg de profesie, noi fiind români. Acolo, sora mea a luat totul de la zero: a învăţat limba, s-a specializat, ba mai mult a câştigat un concurs pe linie profesională, ieşind pe locul trei pe întreaga ţară, fapt care-i putea asigura un serviciu excelent la o clinică din Budapesta sau de oriunde în Ungaria, dar a preferat să rămână la Gyula şi Bekescsaba, localităţi aflate mai aproape de România. Nu a plecat în capitală, a optat să rămână la Gyula şi încet, încet prăpastia dintre ea şi soţ – care exista de la o vreme – s-a adâncit. A divorţat până la urmă dar n-a obţinut de la autorităţile maghiare aprobarea de a-şi lua definitiv fetiţa în România, fapt care a îmbolnăvit-o. Şi, sub efectul acestei cumplite depresii a comis sâmbătă gestul fatal, în timp ce se afla împreună cu fetiţa, în vizită acasă, la Cluj. Era o femeie cu moralitate şi principii, într-o lume lipsită complet de ele – şi de aici i-a survenit boala şi apoi sfârşitul”, arată acesta. Mărturiseşte de asemenea că singurul său reproş faţă de sine este acela că, ştiindu-i suferinţa, nu a stat mai mult alături de ea, astfel că în ziua respectivă plecase din oraş, oferindu-i surorii sale ocazia să se sinucidă. Îl întrebăm dacă gestul a fost făcut în prezenţa fetiţei, iar acesta după o clipă de gândire ne răspunde: „Aproape”. Nu mai insistăm, îl lăsăm să efectueze demersurile necesare ridicării corpului neînsufleţit al surorii sale şi, totodată, să facă prerogativele pentru înmormântarea ce urma să aibă loc a doua zi, miercuri, 12 iulie, în Cimitirul Central.

Îi lăsăm bărbatului datele noastre de contact, pentru realizarea unui reportaj mai amplu despre cazul respectiv, deoarece înţelesesem că aici e vorba nu numai de o dramă personală, a cardiologului clujean Iuliana Geller – ci şi de cea a  românilor care emigrează în ţara vecină, de reticenţa maghiarilor faţă de ei, şi de dificultăţile inimaginabile prin care trec aceştia în nevoia de adaptare la viaţa de acolo. Dar şi despre „mafia”medicală care domină România obligându-şi doctorii  de valoare să-şi ia lumea în cap, totul pentru ca oamenii puternicilor zilei să trăiască precum în sânul lui Avram. Omul ne-a promis acest lucru – însă nu înainte de a-i cere mamei permisiunea să o facă. Din păcate însă – ori pentru că a fost ocupat, ori pentru că nu a primit permisiunea mamei să o facă – acesta, până la încheierea ediţiei, nu ne-a mai contactat.

“La data de 8 iulie a.c., Poliţia municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că pe strada Profesor Ciortea,  o femeie, în vârstă de 40 de ani, din Cluj-Napoca, a căzut de la etajul unui imobil. Poliţiştii s-au deplasat la adresa indicată şi au efectuat cercetarea la faţa locului, fiind constatat decesul femeii. În cauză se fac cercetări pentru stabilirea exactă a împrejurărilor în care a survenit decesul acesteia”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

2 COMENTARII

  1. Of Doamne! Cum e posibil sa recurga la acest gest cu un copil la mijloc? Cum?
    E grea viata tuturor, dar acum fata sa ramana fara mama, e mai bine?
    E asa pacat ca oameni ca ea, atat de intelegenti nu recurg la ajutorul unui psiholog.
    Pai e mai bine asa?

  2. De un duhovnic avea nevoie biata femeie, nu de un psiholog (frecție la picior de lemn). Regret nespus acestă tragedie, dar râmîne un învățămînt de aici: nu te lua cu străini, oricât de mare ar părea dragostea.

LĂSAȚI UN MESAJ