O studentă și-a susținut lucrarea de diplomă în lenjerie intimă VIDEO

273

O studentă de la Universitatea Cornell, din SUA, a vrut să îi dea o lecție unei profesoare, așa că și-a susținut lucrarea de diplomă îmbracată doar în lenjerie intimă. Tânăra a vrut să protesteze astfel față de un comentariu al profesoarei, care i-ar fi reproșat că poartă niște pantaloni mult prea scurți, relatează CBS News, citat de digi24.ro.

Letitia Chai și-a dat jos hainele în fața colegilor și a profesorilor prezenți la prezentarea lucrării sale de licență și le-a spus acestora că protestează în numele drepturilor femeilor.

Un coleg al tinerei a filmat momentul și l-a transmis live, pe Facebook. Chai a spus că remarca făcută de profesoara ei este „opresivă și discriminatorie”, iar ulterior a revenit cu un mesaj postat pe Facebook, în care afirmă că „profesoara mi-a spus, în fața întregii clase, că le distrăgeam atenția băieților de la prezentare folosindu-mă de corpul meu”.

După ce a plecat din clasă, profesoara a abordat-o și ar fi întrebat-o ce părere ar avea mama ei despre ținuta în care studenta alesese să își susțină lucrarea. „Mama este feministă, militează pentru egalitatea sexelor și și-a dedicat toată viața pentru a îi inspira și a le da încredere oamenilor aparținând tuturor genurilor. Cred că mama nu ar avea o problemă cu pantalonii mei”, ar fi replicat tânăra.

Profesoara de la Universitatea Cornell, una dintre cele mai bune facultăti din lume, inclusă în prestigioasa Ivy League, a declarat pentru presa locală că „nu le spun studenților mei cum să se îmbrace și nu încerc să le definesc ce înseamnă o ținută adecvată. Îi las pe ei să reflecte singuri asupra acestui lucru și să ia singuri decizii”.

După gestul Letitiei Chai, 11 dintre cei 13 studenți prezenți în sală au dat un comunicat comun în care își susțin colega, dar afirmă că nu sunt de acord cu modul în care aceasta a înțeles să protesteze.

LĂSAȚI UN MESAJ