Parchetul General a deschis un dosar penal după înregistrarile lui Sebastian Ghiță cu Traian Basescu

263

Parchetul General a anuntat ca la Sectia de urmarire penala si criminalistica a fost inregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informatiilor facute publice prin materialul audio difuzat pe un post de televiziune.

Este vorba despre Romania TV, unde a fost redat un dialog intre fostul presedinte Traian Basescu si o alta persoana privind cauze judiciare.

Inregistrarea a fost prezentata de fostul deputat Sebastian Ghita, care in prezent este cautat de autoritati.

Conform Agerpres, presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat miercuri ca inregistrarile prezentate de Sebastian Ghita sunt reale, dar editate de autor. „Autorul a procedat la editarea inregistrarilor, ceea ce este de natura a crea unele confuzii”, a afirmat fostul sef al statului.

El a precizat ca nu s-a intalnit „niciodata” cu judecatoarea Camelia Bogdan si nici nu a discutat cu aceasta despre dosarul Voiculescu.

„Afirmatiile mele sunt legate de informatii primite de la structurile specializate si nu de la procurori sau judecatori, cu care nu am discutat niciodata dosarul ICA (Voiculescu). Inca inainte de terminarea mandatului si, in mod deosebit, dupa terminarea acestuia, am vorbit frecvent in spatiul public, dar si in intalniri private, exemplificand ceea ce eu consideram a fi abuzuri cu elemente din dosare pe care le cunosteam. In acelasi timp, am vorbit, ori de cate ori am avut ocazia, despre nevoia punerii sub control real de catre Parlament a activitatii serviciilor de informatii si, in mod deosebit, a SRI”, a completat Basescu.

Judecătoarea Camelia Bogdan a sărit în apărarea fostului președinte Traian Băsescu, cu care spune că nu s-a întâlnit la Cotroceni și nici nu a discutat pe marginea dosarului ICA.

”Nu cred că a existat un interes personal al fostului președinte Băsescu în pronunțarea vreunui dosar”, a spus Camelia Bogdan.

Despre sentința în dosarul Telepatia, judecătoarea susține că nu are nicio remușcare.

”Am conştiinţa curată în privința tuturor dosarelor pe care le-am pronunțat. (…) S-a încercat discreditarea mea pe toate canalele posibile”, a mai spus judecătoarea Camelia Bogdan, potrivit antena3.ro.

Într-un interviu pentru news.ro, Camelia Bogdan a spus că va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) după ce, din spusele lui Băsescu, reiese că ea ar fi fost trimisă să-l judece pe Dan Voiculescu imediat ce a fost promovată la Curtea de Apel Bucureşti.

Traian Băsescu a reacționat pe Facebook după decizia Parchetului General, care a hotărât deschiderea unui dosar penal în urma înregistrărilor publicate de Sebastian Ghiță, care îl vizează și pe fostul președinte.

”Salut decizia Parchetului General de a se autosesiza în chestiunea dezvălurilor făcute de Sebastian Ghiță la RomâniaTv,” a scris fostul preşedinte al României.

 

LĂSAȚI UN MESAJ