Primele poze cu mall-ul ce se va construi în locul unde au fost împușcați soții Ceaușescu

264

Primarul Târgoviştei, Cristian Stan, a dezvăluit macheta viitorului mall care va fi construit pe terenul fostei unităţi militare unde a fost împuşcat cuplul Ceauşescu în decembrie ’89. Constructia va avea o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 70.000 de metri pătraţi.

„În linii mari, aşa va arată noul complex comercial (mall) din Târgovişte, fosta UM Gară. Construcţia, realizată pe un teren proprietatea Consiliului Judeţean, va avea regimul de înălţime S+P+M+1E+E tehnic şi o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 70.000 mp conform ultimelor modificări de proiect, urmând să asigure şi câteva sute bune de noi locuri de muncă”, a precizat edilul.

646x404

Autorităţile din Dâmboviţa au semnat, vineri, 17 noiembrie 2017, contractul de constituire a dreptului de superficie asupra terenului destinat construirii viitorului mall din Târgovişte, care va fi amplasat pe terenul fostei unităţi militare unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu.

Comisia de evaluare a declarat câştigătoare oferta P.K. GRIZZLY S.R.L. cu o sumă anuală de plată de 477.866 lei, suma adjudecată fiind mai mare cu aproximativ 26% faţă de preţul de pornire al licitaţiei, în valoare de 355.200 lei.

Societatea câştigătoare este membră a grupului de firme Prime Kapital, cu experienţă în domeniul dezvoltării acestui timp de investiţii ( 50 centre comerciale), având şi 5 proiecte internaţionale (2 în Bulgaria, 2 în Slovenia, 1 în Polonia).

646x404 (2)

Perioada de execuţie este de 2 ani. Bugetul estimat pentru realizarea investiţiei este de 227 milioane lei (fără TVA).

Terenul şi clădirile fostei unităţi militare de la gara Târgovişte sunt acum în administrarea CJ Dâmboviţa, care a întocmit un plan urbanistic al zonei în care se regăseşte stadionul, un parc, precum şi alte construcţii.

646x404 (1)

Actualul stadion din Târgovişte, aflat în centrul municipiului, în apropierea Complexului Muzeal Curtea Domnească, este într-un stadiu avansat de degradare, tribuna a doua este închisă, fiind considerată nesigură pentru spectatori.

Autorităţile locale spun că actualul stadion va fi dezafectat, urmând a se crea o parcare pentru turiştii care vin la Curtea Domnească Târgovişte, potrivit adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ