Renato Usatîi a scăpat de arest, după ce judecătorul Sergiu Bularu de la Judecătoria Buiucani a respins solicitarea procurorilor de a-i prelungi acestuia arestul pentru 30 de zile.

Sergiu Bularu a fost numit în funcția de judecător anul trecut, el activând între 2011 – 2014, a în calitate de consilier în cabinetul președintelui fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat din Republica Moldova, Dumitru Diacov, cunoscut ca făcând parte din agentura rusă de la Chișinău. Același judecător a lucrat pentru Marian Lupu. Bularu a mai fost implicat în alte trei decizii de eliberare a politicianului Usatâi, scrie presa moldovenească.

Preşedintele formaţiunii politice Partidul Nostru, Renato Usatîi, a publicat pe internet 15 înregistrări audio pe care le prezintă drept interceptări telefonice, printr-o aplicaţie spion, ale convorbirilor dintre controversatul om de afaceri Ilan Shor şi preşedintele PLDM, Vladimir Filat.

Unele dintre discuţiile dintre cei doi ar fi avut loc cu doar câteva zile înainte de arestarea lui Filat, când acesta l-ar fi anunţat pe Shor că nu ar mai deţine controlul şi că nu ar mai fi sigur de ce urma să se întâmple. În una din convorbiri Shor i-ar cere lui Filat protecţie din partea poliţiei, iar Filat i-ar da asigurări că dacă va avea nevoie va beneficia de ea. În două dintre discuţii cei doi, care anterior declarau că nu se cunosc personal, abordează subiectul retragerii unor sume deţinute de Filat pe carduri emise de băncile controlate de Shor. În altele – stabilesc să se întâlnească.

Procuratura a anunţat că a pornit o urmărire penală pe faptul difuzării înregistrării convorbirilor dintre Ilan Shor şi Vladimir Filat, sub aspectul comiterii infracţiunii de violare a dreptului la secretul corespondenţei. În cadrul investigaţiilor şi acţiunilor de urmărire penală, procurorii îşi propun să stabilească circumstanţele colectării, deţinerii şi difuzării convorbirilor. Între timp, Usatîi a plecat din R. Moldova, scrie Jurnal.md.

Pentru violarea dreptului la secretul corespondenţei codul penal prevede amendă de până la 60 de mii de lei sau închisoare de până la trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.