Producătorul de dulciuri Alka vizat de DIICOT într-un dosar de evaziune

146

Producătorul de dulciuri Alka, precum şi Ady Hirsch, directorul executiv al grupului, sunt vizați de anchetatori și până acum, au fost descoperite la adresele vizate 480.000 de lei, 120.000 de euro şi 2.700 de dolari.

Sursele judiciare au declarat că în acest dosar procurorii DIICOT fac percheziţii şi la sediul producătorului de dulciuri Alka, precum şi la locuinţa lui Ady Hirsch, directorul executiv al grupului, potrivit news.ro

Reprezentanții Alka au declarat: “Precizăm că domnul Ady Hirsch, CEO Alka, nu se află printre persoanele asupra cărora s-au găsit sume de bani sau documente asociate acestei investigații. Atât domnul Ady Hirsch, cât și compania Alka sunt la dispoziţia autorităților cu toate datele necesare pentru a putea conduce o investigaţie corectă, bazată pe informaţii total transparente. Suntem primii care sunt interesați să se facă lumină în această situație”.

În urma descinderilor, 45 de persoane ar urma să fie duse la audieri.

1 COMENTARIU

  1. Mult mai grav decît evaziunea fiscală, e faptul că Dl. Hirsch dă în consum mizerii care ne îmbolnăvesc copiii:

    Alka – Napolitane cu crema de lamaie
    17 Noiebrie 2006 | de Magda Marincovici
    • O punga cu 250 de grame de napolitane. Sunt ieftine, dulci si cu crema. Contin aproximativ 1.000 de calorii, adica jumatate din necesarul zilnic de calorii indicat unui copil. Si daca mai „scapa” la o ciocolata primita recompensa pentru o nota buna, gata cu caloriile pe o zi. Dar cum bine stim, parintii isi mai indoapa copilul si cu alte „surprize”. Mai mananca un sandvis, un chips, mai bea o racoritoare. Si atunci ce sa ne mai miram ca, de mici, tot mai multi copii rup cantarul.
    • ZAHAR. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, citeste printre randuri eticheta acestui produs si trage semnale de alarma. Astfel, aflam ca producatorul a fost generos, folosind urmatoarele ingrediente: zahar (zaharoza cu indice glicemic foarte ridicat), grasime vegetala hidrogenata, despre care stim ca este extrem de periculoasa pentru sanatate, fiind incriminata in aparitia aterosclerozei, bolilor cardiovasculare si neurodegenerative. Mai contine: faina de grau formata in principal din amidon, polizaharid natural de glucoza, dextroza (glucoza monozaharid cu cel mai inalt indice glicemic). Si, bineinteles, cativa aditivi: E 322 – lecitina, E 500 – bicarbonate
    de sodiu, E – 330 acid citric, sare (clorura de sodiu), arome de natura nespecificata.
    • Profesorul Gheorghe Mencinicopschi atrage atentia ca, din cauza preponderentei zaharurilor lente si rapide, aceste napolitane au o densitate calorica foarte ridicata:
    530 Kcal la 100 de gram de produs. Este motivul pentru care produsul nu este indicat persoanelor suferinde de obezitate, de diabet, supraponderale si sedentare. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi avertizeaza parintii sa fie prudenti cu acest tip de napolitane, mai ales daca micutii nu au o dieta echilibrata nutritionala, care sa includa alimente de baza: carne, lapte, oua, fructe, legume. Concluzie
    • Din etichetarea nutritionala reiese ca produsul are un continut ridicat de proteine – 16,9 grame, „care nu este clar de unde provin, produsul neavand o alta sursa de grau decat faina de grau”, spune prof. dr. Mencinicopschi. De asemenea, produsul este foarte bogat in grasimi (29,1 grame la 100 g de produs), inclusiv grasimi hidrogenate saturate nesanatoase. Concluzie: produsul va fi consumat cu moderatie de catre copii, tineri, adulti, batrani, normoponderali si numai ocazional
    de cei supraponderali, obezi si sedentari. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul expres al medicului. Recomandam ca produsul sa fie consumat numai in cadrul unei diete echilibrate.

LĂSAȚI UN MESAJ