Actualul director al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP),  Mircea Avram,  va fi lăsat pe dinafară după ce regia se transformă în direcţie judeţeană. Comisia mandatată de Consiliul Judeţean Cluj nu i-a făcut nicio ofertă de angajare lui Avram, ba, mai mult, i-a explicat că „de la Dv.nu dorim nimic”. Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat îşi va schimba statutul, începând cu 1 ianuarie 2016 şi va deveni Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat (DADPP).

 

Termenul la care trebuie să se facă procesul de predare-primire între RAADPP şi Consiliul Judeţean Cluj este 15 decembrie, şi cel mai târziu 30. Prin această procedură se iau în primire de către funcţionarii de la CJ Cluj contractele de utilităţi, contractele de servicii sau lucrări, se efectuează un inventar al bunurilor aflate în posesia regiei şi tot ce ţine de patrimoniu intră în posesia Consiliului Judeţean.

 

Mircea Avram rămâne fără scaunul de director

O comisie mandatată de Consiliul Judeţean Cluj i-a ofertat recent  pe cei aproximativ 100 de angajaţi ai RAADPP. Cu alte cuvinte, cei de la CJ Cluj, în baza unei organigrame pentru noua Direcţie de Administrare a Domeniului Public şi Privat (DADPP),  le-au prezentat oferte de muncă pentru a-şi continua activitatea, dacă doresc acest lucru. Astfel CJ Cluj a găsit o soluţie ca angajaţii RAADPP să nu îşi piardă locurile de muncă, însă salariile vor fi renegociate.

Directorul Mircea Avram spune că toţi angajaţii RAADPP au primit oferte de contract la noul DADPP, mai puţin el.

„Chiar am întrebat-o pe doamna care a venit să discute cu angajaţii RAADPP din partea CJ dacă are o ofertă şi pentru mine. Mi-a spus: <Dumneavoastră nu vă oferim nimic>. Eu am mandat până în februarie. Voi analiza care sunt soluţiile pe care le am”, a explicat Avram pentru Ziua de Cluj.

DADPP va fi condusă de o persoană desemnată de preşedintele CJ. Iar Avram are în prezent un contract de muncă pe o perioadă determinată, ce va expira în februarie. După acest termen, Avram se poate afla la mâna preşedintelui CJ, Mihai Seplecan.

 

Dezavantaje  salariale

Din nefericire pentru angajaţii RAADPP, Consiliul Judeţean a propus o altă de strategie pentru plata salariilor la noul DADPP. Astfel că din totalul de angajaţi ai regiei, doar 76 au optat să îşi continue activitatea sub aripa CJ. Unul dintre motive ar fi că nu se vor mai plăti orele suplimentare (în cazul în care un angajat va lucra peste program îşi va putea lua ore libere pentru a compensa efortul depus), nu se vor mai acorda bonuri de masă, iar unele posturi au fost ofertate cu un salariu mai mic decât cel pe care îl primeau de la RAADPP.

Cu toate acestea, surse din interiorul RAADPP ne-au comunicat că, în cazul unor posturi, oferta salarială de la CJ a fost mai mare şi că unii angajaţi au putut să ocupe o poziţie superioară în organigrama propusă de instituţia judeţeană.

De altfel, după schimbare, o parte dintre angajaţi vor lucra în actuala clădire din apropierea Iulius Mall, iar ceilalţi, (probabil conducerea), îşi va desfăşura activitatea de la sediul Consiliului Judeţean de pe strada Dorobanţilor.

 

mihai seplecan front

Mihai Seplecan:„ Din ce mi s-a spus mie, Mircea Avram are contract de mandat şi nu intră în aceeaşi oală cu angajaţii”

„Schimbarea se va face de la 1 ianuarie. Eu am venit cu această propunere, conform legii, în luna iulie. Am avut foarte multe dispute cu consilierii judeţeni şi directorii regiei,  pentru că ei ar fi avut de pierdut la salarii, mai ales că aveau salarii de peste 10.000 de lei de persoană. Am venit cu o propunere: să o transformăm din regie în direcţie. După 4-5 luni s-a ajuns la vorbele mele şi Consiliul Concurenţei a explicat faptul că era necesar să se facă această transformare. nu ştiu exact cine a fost în comisia de ofertare a angajaţilor RAADPP pentru a se face transferul. Mircea Avram, din ce mi s-a spus mie, având contract de mandat, nu intră în aceeaşi oală cu angajaţi. Aşa mi s-a spus de către direcţia juridică şi secretarul judeţului. Angajaţii ce vor activa in clădirea Consiliului Judeţean vor primi birouri în departamentele existente. Nu vor fi grupaţi sau marginalizaţi. Vor merge la juridic, investiţii şi în alte locuri.

Cu privire la faptul că salariile vor fi mai mici. Sincer, cei de la noul DADPP vor fi plătiţi la acelaşi nivel ca ceilalţi angajaţi ai CJ Cluj. Nimeni nu a dorit să le taie din salarii, dar asta a fost grila pe care putem să îi încadrăm în Consiliul Judeţean”,  explică preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Seplecan.

 

De ce a vrut Consiliul Judeţean Cluj reorganizarea RAADPP

Potrivit Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, aprobat prin decizie de Comisia Europeană, la data de 23 iunie 2015, rezultă faptul că numai Consiliul Judeţean Cluj poate depune proiecte de modernizare / reabilitare a drumurilor judeţene. În rezumat, ”din fonduri europene, Consiliul Judeţean Cluj poate reabilita doar 104,530 km, din întreaga reţea de drumuri judeţene de peste 900 de km.(…)

Acestea sunt motivele dezvoltate şi în cadrul Referatului nr. 12586/2015 de aprobare al proiectului de hotărâre privind stabilirea unor măsuri pentru organizarea serviciului public comunitar de administrare a domeniului public şi privat al Judeţului Cluj”, argumentează reprezentanţii instituţiei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.