Pregătit de preluarea conducerii județului Cluj, Mihai Seplecan a dăinuit în politică în tăcere până la arestarea lui Horea Uioreanu. Atunci consilierul județean și-a făcut o evaluare a experiențelor în PNL vs. funcția de președinte al județului. La un an după ce acesta și-a exprimat dorința de a deveni șef de județ, și-a văzut visul cu ochii.

 

Rugat de consilierii județeni social democrați să țină un discurs despre ce planuri mărețe ar avea din funcția de „cap de județ”, Mihai Seplecan a refuzat să cadă în capcana acestora și a precizat că după obținerea funcției va dezvălui o parte din strategie. Astfel, după ce Seplecan s-a văzut instalat în biroul din clădirea Consiliului Județean Cluj a început străbaterea județului pentru a rezolva problemele urgente.

 

Fără discursuri cu promisiuni înainte de vot, dar cu fapte după

Prima problemă a cărei frâie le-a preluat acesta este aceea ce viza colectarea deșeurilor. Soluția găsită a fost închiderea rampelor prin fonduri europene, fără ca CJ Cluj să suporte cheltuielile. Firma care a câştigat licitaţia pentru închiderea şi ecologizarea rampei de gunoi de la Pata Rât are un an de zile pentru a aduce terenul la standardele impuse de Uniunea Europeană. Echipa unităţii de implementare a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj” a predat amplasamentul depozitului de deşeuri urban neconform de la Pata Rât, în vederea închiderii acestuia, firmei care se va ocupa de ecologizarea terenului.

„Am evitat situaţia cu adevărat gravă şi nedorită în care procedura de infringement să fie declanşată împotriva României din cauza neînchiderii la termen a depozitelor neconforme de deşeuri din judeţul Cluj, ceea ce ar fi atras sancţiuni financiare de 1.400.000 de euro pentru prima zi şi, ulterior, de 140.000 de euro pentru fiecare zi până la conformarea deplină. În acelaşi timp, ceea ce e extrem de important, bugetul judeţului are de câştigat, lucrările în cauză fiind efectuate pe bani europeni, fără a mai fi nevoie ca aceste costuri să fie suportate de Consiliul Judeţean. Legat de ceea ce va urma, în următoarele patru luni se va desfăşura etapa de proiectare a lucrărilor de închidere a tuturor celor şase depozite de deşeuri neconforme din judeţ, după care va urma execuţia propriu-zisă a lucrărilor, a cărei durată nu va fi în nici un caz mai mare de 8 luni, întreaga durată a contractului fiind de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere. În ceea ce priveşte activitatea de colectare a deşeurilor, aceasta va continua în mod absolut normal, sens în care în perioada următoare va fi folosit amplasamentul rampei temporare de stocare deţinute de operatorul privat de la Pata Rât”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.

 

Bătăliile de acum încep: Seplecan are pe cap tot județul

Situația critică a deșeurilor din  județ nu este singura problemă. Firma Pază și Protecție Cluj, aflată în subordinea instituției înregistrează pierderi financiare și cere acordul de reducere  a personalului datorită faptului că au pierdut contracte.

RAADPP s-a implicat în finalizarea proiectului de „Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchițele – Prislop – Ic Ponor” al cărei angajament în caz de eșec se va răsfrânge pe noul președinte.

Aeroportul Internațional Avram Iancu a pierdut la începutul anului proiectul intermodal ce valora zeci de milioane de euro. Aceștia au anunțat că vor redepune documentația în toamnă și că vor conta pe sprijinul conducerii CJ Cluj pentru a reușit de această dată.

Și nu în ultimul rând, consilierii județeni PSD au demarat o campanie anti Seplecan iar mass media își dă cu presupusul asupra unei legislații interne a CJ Cluj prin care Seplecan nu are un mandat valid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.