Sorin Apostu numit de Grindeanu în GUVERN

1194

Premierul Sorin Grindeanu l-a numit, luni, pe Ionuţ Sorin Apostu în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Sorin Apostu îl înlocuieşte la şefia AFM pe Mihai-Alexandru Moia, revocat din funcţie.

Tot luni, prim-ministrul a decis numirea lui Traian Constantin Petcu în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Printr-o altă decizie a premierului, Dan Octavian Alexandrescu a fost desemnat în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, conform Agerpres.

Totodată, Sorin Grindeanu l-a numit pe Alexandru Chirilă în funcţia de director de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat, în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului, în locul Monicăi Laura Ion, care a fost numită consilier la cabinetul premierului. De asemenea, Gabriel Stătescu a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului. Premierul a semnat şi decizia de eliberare din funcţia de secretar de stat în cadrul MAE, la cerere, a lui Marius Cristian Bădescu.

2 COMENTARII

  1. Premierul Sorin Grindeanu l-a numit, luni, pe Ionuţ Sorin Apostu, viceprimar al Buzăului, în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Sorin Apostu îl înlocuieşte la şefia AFM pe Mihai-Alexandru Moia, revocat din funcţie. Fost jurnalist, Ionuţ Apostu are 40 de ani, este căsătorit şi are o fetiţă. A deţinut funcţia de director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Buzău din noiembrie 2012, însă până atunci a ocupat diverse poziţii în mai multe redacţii locale. A fost redactor al cotidianului Opinia din martie 1998, până în noiembrie 2001, apoi a promovat în funcţia de redactor-şef al aceleiaşi publicaţii, poziţie pe care a ocupat-o până în iulie 2003. În paralel, între 1998 şi 2002, Ionuţ Apostu a fost corespondentul în Buzău al cotidianului Libertatea. Din septembrie 2006 a fost director al televiziunii locale Tv Buzău, apoi, din septembrie 2007 până în martie 2011 a deţinut conducerea ziarului Strada. Şi-a încheiat cariera publicistică în 2012, ca director al unei firme de publicitate. A urmat studii postuniversitare în administraţie după care a câştigat concursul pentru postul de director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului. A devenit viceprimar al municipiului Buzău după alegerile locale din 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ