Trei tineri reținuți pentru comercializarea de etnobotanice

294

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și ai Direcției Operațiuni Speciale, împreună cu procurorii DIICOT din Sălaj, au organizat o acțiune de prindere în flagrant și au efectuat trei percheziții domiciliare la o rețea infracțională, specializată în operațiuni ilegale cu etnobotanice. Trei tineri au fost reținuți.

La data de 11 octombrie polițiștii de combatere a criminalității organizate din Sălaj și ai Direcției Operațiuni Speciale — I.G.P.R, sub coordonarea procurorilor DIICOT — BT Sălaj, au surprins în flagrant delict, pe raza localității Crișeni, patru tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani, din Zalău, care aveau asupra lor 15 plicuri de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În aceeași zi, au fost efectuate trei percheziții domiciliare la persoane bănuite de implicare în operațiunile ilicite, în urma cărora au fost ridicate cinci telefoane mobile și un laptop.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna martie 2017, cei în cauză, împreună cu alte persoane, ar fi achiziționat substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive din județul Maramureș, pe care le-ar fi porționat în cantități mici, în vederea comercializării pe raza județului Sălaj, cu suma de 30 de lei plicul.

În cadrul acțiunii au fost puse în aplicare 43 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

Față de trei dintre aceștia s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere fără drept de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și jandarmi, potrivit agerpres.ro

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ