Andreea Pocol a fost găsită moartă în această dimineață la locuința acesteia din Șimișna. Deocamdată nu se cunoaște cauza decesului și nici împrejurările în care s-a stins din viață jurnalista din județul Sălaj.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook de către Laurențiu Ciocăzanu, acționar la publicația reportervirtual.ro, unde și Andreea a activat în ultimii ani ca și corespondent. La Someș TV, Andreea a realizat un talk-show pe teme politice și administrative, fiind apoi corespondent zonal pentru mai multe publicații din Cluj, din regiunea Transilvania sau chiar de la București. În ultima perioadă, Andreea colabora cu paginadepolitica.ro, dar și cu portalul transilvania-tv.ro.

”Îi datorez COLEGEI Andreea Pocol această postare. Tocmai ce am aflat că ne-a părăsit subit noaptea trecută. În urmă cu aproape doi, am descoperit în Andreea dorința nebună de a face presă. I-am întins mâna de a se alătura echipei Reporter Virtual, deși n-am reușit să-i ofer un job așa cum îmi și își dorea. Dar am simțit amândoi că nu-și dorește nimic mai mult pe lumea asta decât să devină jurnalistă. Și am încurajat-o, indiferent de obstacolele pe care le-am întâmpinat împreună, de bani sau de altă natură. A preferat să aștepte vremuri mai bune și să creadă într-o zi în care munca îi va fi recunoscută. N-a mai apucat, căci Dumnezeu avea alt plan de care noi doi nu știam nimic.

Andreea, n-o să uit niciodată credința ta în virtuțile acestei meserii nobile pe care nici măcar n-ai apucat s-o practici cum ți-ai fi dorit. N-o să uit niciodată răbdarea, înțelegerea ta față de cei care nu te înțelegeau, față de cruzimea umană și față de cei care nu vor înțelege niciodată că banul nu face doi bani în fața omeniei tale fără egal. Tu ai fost și vei fi binecuvântată, indiferent unde te vei afla, ei nu vor fi niciodată.

Acum trei luni, alături de colegul Grigore Cartianu, am întâlnit-o prima oară pe Andreea Pocol în Dej, la o reuniune de suflet pe care o voi ține mereu în inima mea. Ne auziserăm de multe ori la telefon, pe facebook sau în alte ocazii, dar nu reușiserăm să ne vedem față în față. A ținut morțiș să vină la întâlnire, deși avea mulți kilometri de făcut. Nu i-am cerut asta, dar ea vroia cumva să-mi arate recunoștința ei pentru faptul că am încurajat-o. A venit, ne-am văzut pe fugă și așa a apărut poza de mai jos.

Nu credeam vreodată că o voi posta aici, într-un astfel de prilej atât de trist. Dar aveam o datorie față de ea – căci o postase deja ”la cald”, atunci, după Dej. Eu, zăpăcit de oboseală și de drum, n-am mai apucat.

Am întins mâna, de-a lungul carierei mele de aproape 25 de ani, multor viitori colegi de presă. Niciodată însă n-am fost așa de repede îndurerat cum sunt în această seară. Îi mulțumesc Domnului că mi-a scos-o în cale pe Andreea! Mă rog pentru sufletul ei și al celor ce se gândesc acum la ea. Dumnezeu s-o aibă în pază!

Să ne scrii mereu, de-acolo de sus, dragă Andreea Pocol! Nu vom putea vedea cuvintele tale, dar sigur le vom simți cumva…”, scrie Laurențiu Ciocăzanu pe contul de Facebook.

Sursa: Someșeanul.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.