Un BMW al Poliției rutiere a fost băgat în șant de o femeie de 73 de ani care conducea și nu a oprit la semnalele acustice și luminoase ale poliției.

Deși aveau pornite sistemele acustice și sonore, femeia nu s-a tras pe marginea drumului. La un moment  dat, cele două  mașini s-au acroșat, autospeciala Poliției Rutiere ajungând în șanț.

Aceiași martori au mai declarat că la fața locului, polițiștii o acuzau pe femeie că  nu a respectat Codul Rutier. De partea cealaltă, conducătoarea auto le reproșa și ea oamenilor legii că nu știu să conducă și că sunt obligați să respecte legea, chiar dacă sunt în misiune.

Șefii Poliției Rutiere Constanța au ordonat o anchetă pentru a vedea ce anume  s-a întîmplat.

Codul Rutiere prevede că polițiștii trebuie să conducă prudent pentru a evita producerea de accidente, chiar și atunci când sunt în misiunea.

Chiar și dacă sunt în misiune, polițiștii trebuie să circule cu atenție sporită. Motivul este legat de evitarea producerii unor accidente de circulaţie, în caz contrar urmând să răspundă potrivit legii.

În acest context, scopul regimului de circulație prioritară conferit de legiuitor autovehiculelor mai sus precizate este de a facilita deplasarea/intervenția acestora numai în situațiile cu caracter de urgență.

Dreptul la circulaţie prioritară nu exclude diligenţa conducătorilor acestor categorii de vehicule de a-şi adapta permanent conduita la condiţiile de trafic şi de a circula cu atenţie sporită pentru evitarea producerii unor accidente de circulaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.