30 de angajați ai fabricii clujene de medicamente Terapia sunt blocați în Kazahstan, iar conducerea producătorului de medicmanete nu știe nimic de ei.

Suntem foarte îngrijoraţi de situaţia de acolo, avem o reprezentanţă de 30 de colegi despre care nu ştim nimic, toate comunicaţiile sunt secerate. Cifra de afaceri este de 3 milioane de euro anual din Terapia, un transport de 0,5 milioane de euro stă în tranzit, nerecepţionat, nu ştim ce este cu el, nu ştim dacă va fi recepţionat. Revoltele au pornit de la creşterea preţului GPL, dar acolo utilităţile (motorina) sunt de la 3 la 10 ori mai mici decât în România”, a spus Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj.

Terapia exportă medicamente şi în Kazahstan, iar echipa de vânzări din ţara central-asiatică gestionează vânzările.
Directorul Terapia Cluj spune că de o zi nu a mai avut niciun contact cu echipa din Kazahstan: „Totul este blocat, nu mai există internet, reţele sociale”.
Marii producători de medicamente deschid reprezentanţe în mai multe ţări din zonele pe care le vizează pentru dezvoltare, acolo unde trimit echipe de câteva zeci de oameni care se ocupă de portofoliul de produse din ţara respectivă.
În ultimele zile, protestele antiguvernamentale din Kazahstan au escaladat, lucru care a atras atenţia comunităţii internaţionale.
Potrivit CNN, la 5 ianuarie, protestatarii au luat cu asalt aeroportul din cel mai mare oraş al ţării, intrând cu forţa şi în clădirile guvernului şi incendiind sediile administraţiei din Kazahstan. CNN vorbeşte inclusiv de confruntări soldate cu victime între protestatari şi poliţie, precum şi despre oprirea internetului la nivel naţional. Publicaţia mai arată că autorităţile au declarat stare de urgenţă în Kazahstan, impunând restricţii de mişcare până la 19 ianuarie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.