Premierul britanic Boris Johnson a declarat miercuri că 405.000 de voluntari s-au înscris pentru a ajuta Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) să lupte contra pandemiei de coronavirus, transmite CNBC.

Secretarul pentru Sănătate Matt Hancock, a făcut un apel pentru 250.000 de persoane ”în stare de sănătate bună”, care să ajute NHS să facă faţă răspândirii bolii COVID-19. În urma acestuia, premierul britanic a acționat și a făcut public anunțul în cauză.

Premierul se arată a fi foarte mulțumit de mobilizarea publicului în această privință.

„Când am lansat apelul am sperat să atragem 250.000 de voluntari”, a spus Johnson în cadrul unei conferinţe de presă zilnice despre coronavirus. „În doar 24 de ore, 405.000 de persoane au răspuns la apel„, a subliniat acesta.

Numărul deceselor provocate de coronavirus în Marea Britanie se ridică acum la 422, potrivit departamentului de sănătate al ţării, în timp ce un număr de 8.077 s-au dovedit a fi infectaţi, astfel încât Marea Britanie a declarat carantină la nivel naţional.

Neil Ferguson, un epidemiolog de top care a acordat consultanţă guvernului, a declarat miercuri că cererea pentru îngrijire la terapie intensivă va atinge nivelul maxim în următoarele trei săptămâni, dacă strategia ţării va funcţiona, conform presei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here