Ionel Buda, fostul șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Cluj, a fost împuternicit, pe o perioadă de 6 luni, în funcția de director al Direcției de Poliție Transporturi din cadrul IGPR.

Ionel Buda este nașul ofițerului Simion Colța, despre care Gazeta de Cluj a dezvăluit că își rotunjește veniturile prin comercializarea unor câini de rasă pe care îi vinde la prețuri exorbitante ce pot ajunge la suma de 7000 de dolari.

De asemenea, Simion Colța a fost obligat să-și demoleze adăpostul de câini improvizat de pe strada Vântului, după ce Primăria Cluj-Napoca l-a acționat în instanță, însă nu s-a sinchisit să intre în legalitate. Omul legii a ridicat construcția monstruoasă fără nicio autorizație în anul 2019, iar de atunci au curs rând pe rând zeci de reclamații din partea vecinilor care se declară terorizați de „opera” polițistului.

Cei doi polițisti au fost colegi la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și au rămas prieteni și după absolvire. Mașina de lux a lui Buda a fost văzută în repetate rânduri atât la locuița lui Colța, cât și la spălătoria soției lui, însă bolidul lipsește cu desăvârșire din declarațiile de avere.

Potrivit declarației de avere publicată în anul 2021, Ionel Buda deține o motocicletă marca Suzuki din anul 1988. Conturile sunt goale, însă are datorii în valoare de 63.000 de euro și 452.000 de lei.

Ionel Buda și șoția sa Georgeta Draga Buda intenționează să construiască un imobil pe strada Donath nr. 120A, pentru activități economice de tip terțiar, cu regim de înălțime S+P+2E. Georgeta Draga Buda este angajată la UM 0603 a SRI Cluj.

Citește și: Polițistul Simion Colța, obligat să-și demoleze „canisa” ilegală

Ofițerul Simion Colta trăiește ilegal non-stop și trișează în declarațiile de avere

Verificat „la sânge” de superiori, Simion Colța a vândut spălătoria care l-a băgat în belele

 

1 COMENTARIU

  1. Si nasu si finu au aceleasi apucatuti. Politisti afaceristi. Cum pot doi bugetari sa construiasa din salariile lor un p + 2 pe Donath si cu destinatie comerciala? Va zic eu. De ani de zile Nasu si cu finu fac blocuri in Cluj, dar nimeni nu ii intraba nimic, pentru ca nasu la dna si finu varsa cota la ipj. Nasu e mai top level, are si firma de asfaltari in Maramu si Satu Mare, dar pe numele lu sorsa. In tara asta numa cine-i prost nu are o combinatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.