Cluj-Napoca a fost propus pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2019, alături de Timişoara şi Iaşi. Aceste oraşe vor intra într-o competiţie care va fi jurizată de o comisie de experţi europeni care va decide care dintre cele trei va primi acest titlu.
Municipiul Cluj-Napoca ar putea fi, în anul 2019, Capitală Culturală Europeană, după cum a declarat pentru Agerpres, Ovidiu Ganţ, deputat al Forumului Democrat al Germanilor din România. După ce în anul 2007 Sibiul a fost primul oraş din România care a avut acest statut, Clujul este acum propus pentru acest titlu alături de Timişoara şi Iaşi, urmând să se decidă care dintre aceste oraşe va fi ales. "Cred că sunt oraşe din România care pot intra într-o competiţie internă, jurizată din fericire de experţi europeni şi nu autohtoni. Acest juriu european poate decide în mod sigur între Timişoara, Cluj şi Iaşi pentru viitoarea Capitală Culturală Europeană din 2019 ", a spus Ovidiu Ganţ. Acesta a mai explicat că până în 2019 sunt deja stabilite oraşele cu acest statut. Deputatul Ovidiu Ganţ este unul din politicienii români cu o contribuţie majoră la derularea programului Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007. În calitate de membru al Comisiei de Cultură a Parlamentului European, Ganţ i-a convins pe jumătate dintre parlamentarii europeni să vină la Sibiu anul trecut. "Am avut o contribuţie decisivă în prezenţa anumitor politicieni vest europeni la Sibiu anul trecut. Au mai fost şi vor mai fi capitale culturale europene, unde preşedintele Parlamentului European nu se va duce", a mărturisit Ganţ. Deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România, care va candida pentru un nou mandat, spune că cel mai important proiect al său a fost faptul că a făcut parte din prima delegaţie de observatori la Parlamentul European. "Faptul că un modest deputat al micii minorităţi germane, am făcut parte din prima delegaţie de observatori la Parlamentul European şi din prima delegaţie de deputaţi români acolo – probabil acesta este cel mai important proiect dintotdeauna al politicianului Ovidiu Ganţ", afirmă deputatul.
„Clujul are cele mai mari şanse”
Consilierul local UDMR, Molnos Lajos, preşedintele Comisiei pentru învăţământ, culte, cultură, drepturile omului, minorităţi şi societate civilă a Consiliului Local Cluj-Napoca a declarat că încă nu aflase despre faptul că municipiul Cluj-Napoca ar putea fi Capitală Culturală Europeană în anul 2019 dar crede că oraşul are cele mai mari şanse să fie ales. “Clujul este un centru universitar, un centru cultural şi un oraş în prosperitate şi chiar are cele mai mari şanse să fie Capitală Culturală Europeană. Dar pentru asta trebuie să facem un proiect bun şi realizabil cu care să căştigăm acest titlu”, a declarat Molnos Lajos.
Ovidiu Ganţ este singurul care va putea fi votat nu doar de sibieni, ci şi de alegători din toată ţara, fiind prezent pe buletinele de vot de peste tot. Astfel, Sibiul va trimite în Parlament în acest an şapte parlamentari, şase deputaţi şi trei senatori, la care li se adaugă deputatul FDGR Ovidiu Ganţ.
Pentru cetateni nu e nici o sfaraiala, dupa un an, cand se termina cu incasarile pentru agentii economici,preturile raman crescute si nici unii nu se vor readapta. Vezi Sibiul.
Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să utilizați acest site vom presupune că sunteți de acord.Ok
Pentru cetateni nu e nici o sfaraiala, dupa un an, cand se termina cu incasarile pentru agentii economici,preturile raman crescute si nici unii nu se vor readapta. Vezi Sibiul.
Oare cand veti demonte barnele alea cu drapel? Arata groaznic. Strica tot aspectul pietei, si al catedralei