Victor Ponta a promis 1 milion de locuri de muncă, iar pesediştii clujeni au făcut tot posibilul ca puţinele posturi disponibile să fie traficate de persoanele influente pentru bani. Mihaiela Cordoş, soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş, a fost eliberată din arest preventiv la domiciliu. Surse judiciare ne spun că starea de sănătate a acesteia ar fi unul din motivele luate în calcul de judecătorii de la Curtea Supremă în cadrul acestei decizii. Ea este acuzată că ar fi luat bani de la cetăţeni amărâţi pentru joburi la cinci instituţii de forţă din Cluj: Electrica, Hidroserv, Casa de Pensii, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Spitalul Judeţean. Gazeta de Cluj vă prezintă toţi oamenii care şi-au ”cumpărat” joburi de la Mihaiela Cordoş.

 

Zeci de persoane au încercat să îşi cumpere un loc de muncă de la Mihaiela Codoş, fostul referent al Spitalului Judeţean Cluj. Unii au reuşit, alţii au rămas cu banii daţi, alţii nu i-au primit înapoi nici după doi ani. Procurorii au interogat majoritatea ”amărâţilor” care din disperarea după un loc de muncă şi-au încercat norocul pentru un trai mai bun. Posturile costau între o mie şi zece mii de euro, iar banii se împărţeau cu mai mulţi terţi.

 

Ce posturi se cumpărau

”S-a reţinut că există indicii potrivit cărora, în perioada noiembrie-decembrie 2014 sau anterior acestei perioade, numită Cordoş Mihaiela Lucia a pretins foloase materiale necuvenite al căror cuantum nu era stabilit de la numiţii Chidean Alpar Gyozo, Doleanu Veronica, Mastan Veronica, Dăncilă Dorina, Oltean Liliana Maria, Lupea Mariana, Ungureanu Mariana, Suciu Emilia Mariana pentru ca, prin influenţa de care ea sau soţul său se bucură la conducerea Spitalului Clinic Judeţean Cluj sau a Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, să le obţină posturi/locuri de muncă precum cele de profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurist consult etc.”, arată procurorii DNA.

 

Instituţii de forţă cu mii de posturi controlate de Mihaiela Cordoş

Mihaiela Cordoş avea relaţii nu doar la Spitalul Judeţean Cluj, instituţie cu peste 3.000 de angajaţi, ci şi la alte instituţii cu mii de angajaţi cum ar fi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Electrica, Hidroserv şi chiar la Casa de Pensii Cluj. În timp ce alţi tineri încercau să înveţe pe rupte pentru un loc de muncă cinstit, alţii îşi ”aranjau” postul cu Mihaiela.

„Tot în baza aceleaşi înţelegeri infracţionale, ulterior, Cordoş Mihaiela Lucia a făcut demersuri pe lângă persoane cu funcţii de conducere din cadrul Casei Judeţene de Pensii Cluj pentru angajarea temporară a lui Doleanu Tudor Florin în cadrul acestei instituţii publice”, arată anchetatorii.

 

Harmath Claudia Cristina, persoana de legătură pentru cinci infractori

Una dintre persoanele influente pe lângă Mihaiela Cordoş era Harmath Claudia Cristina, care ar fi intervenit pentru mai multe persoane. Harmath Claudia Cristina era omul de legătură care se ocupa de următoarele cumpărătoare de influenţă: Bărgăoanu Nona Ştefania, Vlas Atena Adriana, Şut Ioana Roxana, Miclăuş Dorina Roxana, Popan Tiberiu Constantin.

[ot-caption title=”Popan Tiberiu, este una dintre persoanele care a încercat să își cumpere un job de la Mihaiela Cordoș prin intermediul lui Harmath Claudia Cristina” url=”http://gazetadecluj.ro/wp-content/uploads/2015/06/popan-tiberiu-2.jpg”]

 

 

”În fapt, s-a reţinut că, în perioada ianuarie-februarie 2015, Popan Tiberiu Constantin(care utilizează postul telefonic cu nr. 0754.010.46*) a cumpărat, prin intermediul lui Harmath Claudia Cristina, contra unor foloase materiale necuvenite, influenţa de care Cordoş Mihaiela Lucia şi Cordoş Alexandru se bucură sau afirmă că se bucură asupra persoanelor cu funcţie de decizia din cadrul SCJ Cluj sau asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la examenele pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, în scopul obţinerii unui post în cadrul acestei instituţii”, arată procurorii DNA conform unui document obţinut în exclusivitate de Gazeta de Cluj.

”Prin acelaşi act s-a reţinut că una dintre persoanele cu privire la care există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2014-2015, a apelat atât direct, cât şi prin intermediari, la numita Cordoş Mihaiela Lucia, pentru a cumpăra influenţa pe care aceasta pretinde că o are pe lângă membri ai comisiilor de examinare, în vederea obţinerii unui post de asistent medical în cadrul SCJ Cluj este numita Keresi Raluca Lavinia- foto jos (care utilizează postul telefonic mobil cu nr. 0752.272.81*)”, arată în continuare procurorii.

keresi raluca

 

Un post costă 1.500 de euro

”Referitor la Keresi Raluca Lavinia s-a stabilit ulterior începerii urmăririi penale in rem că suma de bani remisă cu titlul de foloase necuvenite de aceasta lui Cordoş Mihaiela Lucia este în cuantum de 1.500 euro. Scopul a fost acela ca, prin traficarea influenţei de care se bucură sau afirmă că se bucură asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la examenele pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Cordoş Mihaiela Lucia să îi obţină un post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată”

 

Senatorul PSD care intervenea la Electrica

Senatorul PSD Alexandru Cordoş apare şi el în cadrul dosarului cu diverse intervenţii. Fie la Electrica, fie la ISJ, fie la Hidroserv. De intervenţiile de la Spitalul Judeţean Cluj se ocupa în principal soţia lui.

”În cauză au rezultat indicii concrete că senatorul Cordoş Alexandru a făcut demersurile solicitate de către Cordoş Mihaiela Lucia pe lângă persoane cu funcţii de decizie, obţinându-le avizele solicitate, şi ulterior încadrarea celor două persoane interesate la structuri din cadrul Electrica SA.”

 

Ceilalţi traficanţi de influenţă din sistem

Stenogramele din cadrul dosarului ne arată că nu doar Mihaiela Cordoş este o persoană influentă în sistemul sanitar clujean, ci există şi ”alţi” jucători pe bursa joburilor. Mai jos puteţi vedea ce zic oamenii care doreau să îşi încerce norocul în altă parte.

 

STENOGRAMĂ din 16.03.2015

Suciu Emilia Mariana: Să mă duc în altă parte, să mă orientez spre altcineva.

Domn: Spre cine să te orientezi?

Suciu Emilia Mariana: Spre altcineva. Că, am mai cunoscut doamne, care o zis că să sun când, dar io până nu-mi recuperez banii cu ce? Cum să vorbesc cu altcineva până nu-mi recuperez banii, io trebuie să stau legată? Om vedea. Am avut o doamnă stomatoloagă, care o zis că, mi-o lăsat numărul de telefon, dar când lucram la Jolidon. O cunoaşte pe directoarea de la Medicala II, am mai avut una care, bărbatu-so o fost profesorul Hâncu de la Diabet. Acuma îi directorul de la Regina Maria, clinică particulară, dar nu pot, până nu-mi recuperez banii nu pot. De aia, amu ori aşa ori nu mai…

 

Şelaru Rodica, altă traficantă de influenţă

rodica selaru 4

O altă persoană care ”intermedia” traficul de influenţă este Şelaru Rodica(foto sus). Procurorii DNA au arătat că aceasta chiar o contacta pe Raluca Lavinia Keresi, o persoană interesată să îşi cumpere un job, ca să îi spună că Mihaiela Cordoş nu poate să îi dea atunci banii înapoi. Mai mult, i-a comunicat că Mihaiela Cordoş este neserioasă şi că nu este singura persoană care este în situaţia de a nu primi banii înapoi. Vă redăm în continuare o stenogramă relevantă despre acest fapt.

”Cordoş Mihaiela Lucia i-a promis lui Keresi Raluca că-i restituie o sumă de bani la data de 13.03.2015, însă nu a făcut acest lucru amânând-o pentru o dată ulterioară. Pentru a-i transmite că nu îi remite bani la data promisă Cordoş Mihaiela Lucia a apelat la Rodica, identificată ca fiind Rodica Şelaru”, arată procurorii DNA.

 

Rodica: Înţelegi? Şi…d-apo eu zic, tu, de atâta vreme de ce nu ai rezolvat problema? Trebuie să vorbească cu doamna doctor Costin, că doamna doctor Costin se pare că nu o avut…că ea nu trebuie să deie.

Keresi Raluca Lavinia: Îhi.

 

Intervenţie pe lângă alte persoane din Spitalul Judeţean Cluj

Mihaiela Cordoş nu era prezentă în toate comisiile de concurs. Dar când nu era prezentă, avea diverse relaţii care îi rezolvau problema.

”Nefiind în nicio comisie de examinare, Cordoş Mihaiela Lucia a intervenit pe lângă Baciu Monica şi Bojan Antoaneta Crisina pentru rezolvarea situaţiei unor candidaţi care susţineau examenul”, conform procurorilor.

Stenogramă din 20.01.2015 care arată cum Mihaiela Cordoş influenţa membrii comisiei de concurs, din care făcea parte Baciu Monica pentru Daciana Roman.

Baciu Monica: Am plecat la trei jumate de la doamna director.

Cordoş Mihaiela Lucia: Oricum, îţi mulţumesc din suflet, că tot nu ştiu eu ce şi cum, dar îi ok.

Baciu Monica: Dar poţi să-mi mulţumeşti.

Cordoş Mihaiela Lucia: Păi…

Baciu Monica: Că era de doi.

Cordoş Mihaiela Lucia: Păi da eu ce-ţi spun? Că nici eu nu-s nebună, că şi eu mi-am dat seama. No lasă că ne întâlnim…

Baciu Monica: Bine, draga mea!

Cordoş Mihaiela Lucia: Noi personal.

 

Procurorii DNA continuă cercetările în cadrul cauzei, iar majoritatea oamenilor care şi-au cumpărat un job vor semna acorduri de recunoaştere a vinovăţiei. Cu toate că DNA spune că încă nu s-a semnat un astfel de acord, care trebuie avizat de şefa DNA Cluj, Anca Mărincean, surse din apropierea instituţiei ne-au declarat că aceste acorduri sunt foarte aproape de parafare. Iar dosarul se va trimite în judecată în această vară… Să vedem ce se va schimba în angajarea personalului în funcţiile de stat…

 

Toţi oamenii care şi-ar fi cumpărat posturile de la Mihaiela Cordoş

  • Bărgăoanu Nona Ştefania
  • Vlas Atena Adriana
  • Miclăuş Dorina Roxana
  • Moldovan Ioana Felicia
  • Şut Ioana Roxana
  • Harmath Claudia Cristina
  • Szekely Ilinca Codruţa
  • Roman Daciana
  • Delia Suciu
  • Keresi Raluca Lavinia
  • Duma Maria Persida
  • Pulpă Ovidiu(foto jos)

ovidiu pulpa sigur

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.