Mihaiela Cordoş Alexandru Cordoş

Soţia senatorului Alexandru Cordoş a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, care o acuză de trafic de influenţă, după ce ar fi primit între 1.000 şi 10.000 de lei de la oameni cărora le-a promis posturi în instituţii publice, anunță Mediafax.ro.

Procurorii de la DNA Cluj au trimis-o în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Mihaiela Lucia Cordoş, referent în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj la data faptelor, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, cu 25 de acte materiale.

Alături de aceasta va fi judecat, în stare de libertate, Tiberiu Constantin Popan, pe care anchetatorii îl acuză de cumpărare de influenţă.

În rechizitoriul transmis instanţei de judecată, procurorii arată că, în cursul anului 2010, Mihaiela Cordoş a primit de la o persoană 500 euro pentru ca, prin influenţa pe care a pretins că o are asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la concursurile pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, să intervină pe lângă aceştia în scopul obţinerii, pentru respectiva persoană, a unui post de asistentă medicală pe perioadă nedeterminată.

Din 2013 şi până în prezent, arată anchetatorii, Cordoş a pretins şi a primit, de la mai multe persoane, foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 şi 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său, senatorul Alexandru Cordoş, ar fi avut-o asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi a altor instituţii publice, să le obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.

În acelaşi context, în cursul lunii februarie 2014, Popan i-ar fi dat Mihaielei Cordoş, prin intermediar, 1.000 de euro. În schimbul acestor bani, Mihaiela Cordoş urma să-şi folosească influenţa pe care aceasta a pretins că o are asupra unor persoane cu funcţii de decizie din cadrul spitalului, în vederea obţinerii, pentru Popan, a unui post de inginer la Serviciul tehnic din cadrul unităţii spitaliceşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.