Romanii nu au incredere in politicienii care nu cred in Dumnezeu, un procent de 63% dintre repondentii celui mai recent studiu IRES cu privire la perceptiile populatiei din Romania asupra religiei si comportamentul religios afirmand ca acestia nu sunt potriviti pentru a ocupa o functie publica. Acelasi sondaj mai arata ca 70% dintre cei chestionati platesc o cotizatie anuala catre biserica/parohia careia ii sunt arondati, iar peste trei sferturi (77%) sustin ca fac donatii la biserica, sumele variind de la sub 50 de lei (25%) pana la peste 200 de lei (11%).

Sondajul a fost realizat in perioada 13-14 august 2015, pe un esantion de 1.001 indivizi de 18 ani si peste, multi-stratificat, probabilist, reprezentativ la nivel national. Eroare maxima tolerata este de ± 3,1%. Interviurile s-au desfasurat prin metoda CATI.

Mai mult de un sfert dintre participantii la studiul IRES (26%) sustin ca au fost cel putin o data intr-un pelerinaj, 21% dintre ei de mai multe ori. Mormantul lui Arsenie Boca (Prislop) (21%), Manastirile din Moldova (18%) si Manastirea Nicula (jud. Cluj) sunt locurile de pelerinaj in care au fost pana acum cei mai multi dintre cei chestionati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.