Ieri, o echipă formată din reprezentanți ai executivului Consiliului Județean Cluj, împreună cu angajați ai Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo, serviciu public aflat sub autoritatea forului administrativ județean, a participat la o acțiune complexă de voluntariat care a avut ca obiectiv principal ecologizarea traseului deschis turiștilor din Rezervația Naturală ‘Cheile Turzii’.

Această acțiune a vizat, în special, igienizarea și menținerea în condiții corespunzătoare a rezervației, dar și pregătirea acesteia pentru afluxul de turiști și vizitatori ce sunt așteptați pe parcursul întregului sezon estival. În cadrul acestei activități de voluntariat desfășurată de către echipa Consiliului Județean Cluj, alături de reprezentanții Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo au fost colectați peste 100 de saci cu diverse deșeuri nedegradabile, aceștia fiind transportați până la ieșirea din rezervație și preluați ulterior de autospecialele unei firme specializate de salubritate.

Manifestarea s-a bucurat de un real succes în rândul conducerii și al angajaților Consiliului Județean, acțiunea de ecologizare dorindu-se a fi o prefațare a debutului sezonului de vizitare, când numărul turiștilor în Cheile Turzii este din ce în ce mai mare, aceștia putând să opteze fie pentru o plimbare relaxantă în natură, fie pentru practicarea unor sporturi extreme care nu afectează microclimatul existent: alpinism, cățărare, zbor cu parapanta, etc.

‘Dincolo de satisfacția în sine oferită de o zi minunată petrecută activ în natură și pentru natură, acțiunea de astăzi prefațează Sfintele Sărbători Pascale și ziua de 1 mai, sărbători care anul acesta se suprapun și care, în mod tradițional, sunt sărbătorite de mii și mii de turiști români și străini în această minută rezervație naturală a Cheilor Turzii. Ne-am dorit ca acest obiectiv turistic de maximă atractivitate al județului să se primenească și să poată primi astfel în condiții optime afluxul mare de turiști pe care îl anticipăm’, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat, participant la acțiunea de ecologizare.

Reamintim în acest context faptul că Rezervația Naturală ‘Cheile Turzii’ este un obiectiv turistic de interes național, care oferă vizitatorilor ei o modalitate deosebită de petrecere a timpului liber, admirând frumusețile naturale în stare pură ce se pot întâlni la tot pasul. Cu acest prilej, Consiliul Județean Cluj invită toți iubitorii de natură din județ, dar și turiștii care vizitează Clujul, să profite de zilele însorite de primăvară pentru a vizita această componentă deosebită a patrimoniului natural județean, o zonă în care peisajul carstic, cu stânci înalte, se îmbină armonios cu apele înspumate ale râului Hășdate, care străbate rezervația. Totodată, Consiliul Județean adresează pe această cale un apel de promovare a unui comportament civic și ecologic în vederea conservării în condiții optime a acestei bogății naturale a județului Cluj și a întregii regiuni, astfel încât un număr cât mai mare de cetățeni să se bucure de frumusețile întâlnite în acest loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.