Primarul din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan (PNL), și un fost luptător din Legiunea Străină, Teofil Rusu, sunt în centrul unor acuzații. Lojigan l-a numit la conducerea a două societăți care aparțin administrației locale pe Rusu: SC Transport Câmpia turzii SA și SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA. Fostul luptător mai are alte două societăți pe care le administrează și la care este acționar, iar acestea au contracte cu două societăți ale Primăriei Câmpia Turzii : SC Compania de Salubritate și SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA.

Teofil Rusu

”Deține împreună cu soția două societăți SC TEFIR SERVICE SRL și SC TEFIR IMPORT – EXPORT SRL. Prin SC TEFIR SERVICE SRL  a vândut cu suprapreț către SC COMPANIA DE SALUBRITATE SA și SC DOMENIUL PUBLIC CÂMPIA TURZII SA (societăți administrate de primărie),utilaje vechi și uzate la care a prestat apoi activitatea de întreținere, acestea constituind un conflict de interese. Fără a avea vreo competență a fost promovat de primarul Dorin Lojigan și ocupă concomitent funcția de director în doua societăți subordonate primăriei. În ședința Consiliului Local  din data de 28.03.2019, se aprobă prin Hotărârea nr.40 numirea lui Rusu Teofil în funcția de administrator  și director  la SC TRANSPORT CÂMPIA TURZII SA, în mod ilegal  deoarece nu s-au respectat prevederile legii nr.31/1990 și OUG nr.109/2011. Societatea nu are buget, autobuze și șoferi angajați. Fiind fără activitate la S. TRANSPORT LOCAL SA, dar încasând salariul de director, Rusu  Teofil a fost numit la data de  24.06.2021 director  și  la SC DOMENIUL PUBLIC CÂMPIA TURZII SA”, arată acuzațiile venite pe adresa redacției.

Dorin Lojigan, primarul din Câmpia Turzii a declarat că aceste informații sunt o serie de delațiuni fără nicio legătură cu realitatea.

”Sunt aberații ale unui bătrân de la USR care nu au legătură cu realitatea. Compania de transport public e o societate a primăriei fără activitate, înființată pentru a putea fonduri europene în valoare de 10 milioane de euro. Plus că domnul Rusu nu este remunerat pentru această funcție și nici nu este consilier local. La cealaltă companie a primăriei, SC Domeniul Public Câmpia turzii, Teofil Rusu avea calitatea de administrator, dar pentru că directorul a făcut infarct l-am numit, provizoriu, pe el în funcția de director. Compania trebuie să funcționeze în continuare: avem salarii de dat, lucrări de făcut, etc. Mai mult, nu-i adevărat că a fost implicat în firmele respective, lucru care se poate verifica la registrul comerțului. Plus că s-ar fi putut vorbi de incompatibilitate dacă acele contracte s-ar fi încheiat acum și nu în urmă cu ani buni”, a declarat primarul din Câmpia Turzii pentru Gazeta de Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here