Fostul ministru liberal, Violeta Alexandru, a adus o serie de acuzații extrem de grave la adresa serviciilor secrete, cu privire la implicarea acestor structuri în politica de vârf din țara noastră.


”Serviciile secrete și-au tras un scaun în prima linie a partidelor, pur și simplu și-au tras un scaun fără jenă, s-au așezat cu coatele pe masă și decid prin diferite metode – directe sau indirecte, influențând judecata și conduita unor politicieni – ce trebuie să se întâmple în politică” afirmă deputata Forței Dreptei.

”Părerea mea e că cine se pretează la aceste lucruri în primul rând face de râs brandul structurilor de securitate ale statului român și, doi la mână, întreține politicieni mărunți care se bucură când le fac ei servicii pentru anumite chestiuni pe care de fapt vor să le folosească drept armă, ca să se răzbune. Deci, avem o problemă la ambele ”capete”. O avem în structurile care ar trebui să-și respecte uniforma, brandul, misiunea: persoane care se cred utile fac exces de zel și servesc politicienii mărunți, slabi, care au diverse vulnerabilități, și avem politicieni slabi, care își imaginează că sunt puternici folosind anumite informații pentru a se răzbuna și a face anumite jocuri”.

Violeta Alexandru mai spune, în contextul scandalului de plagiat în care e implicat premierul Nicolae Ciucă, după dezvăluirile ziaristei Emilia Șercan, că există inclusiv probleme ”tehnice”:

”Armata are o aparatură unică în România de interceptare de date și se cunoaște legătura dintre șeful acestei structuri (gen.Marian Hăpău, șeful DGIA n.n.) și premierul României, este de notorietate, nu am descoperit o eu. Având în vedere tehnica de care dispun și poziția lor peste care nu intră nimeni, în mod evident se pot face niște legături, așa cum Emilia Șercan a și demonstrat, că există un întreg lanț care începe cu poliția română și care se duce în cu totul altă zone. E vorba despre ce se întâmplă cu această țară mai departe și eu n-aș vrea să fac politică înfricoșată, constrînsă, șantajabilă, îngrozită să nu deranjez pe cineva…”

Vorbind tot despre implicarea serviciilor în politică, fostul ministru mai spune:
”Eu respect aceste instituții, sunt acolo profesioniști, oameni care înțeleg care e mandatul lor în această țară, dar sunt și șefi care vor un loc la masa deciziilor politice, de regulă în chestiuni care nu au nimic de a face cu structurile de securitate, ci se cred ei jucători. Eu vă spun că am ajuns la nivelul la care (serviciile n.n.) și-au tras scaunul la masa deciziilor civililor, adică ale partidelor politice. Eu doar văd că au intrat mult prea în față, ceea ce este intolerabil. Ceea ce ei trebuie să facă e să rămînă în zona lor de acțiune și să pună la dispoziția politicienilor toate datele care țin de securitatea țării, de siguranța cetățenilor, nu alte chestiuni”.

Deputata și-a reluat, totodată, în dialogul cu Liviu Mihaiu, acuzațiile recente conform cărora serviciile secrete s-ar putea implica în viitoarele alegeri:
”Da, ne putem imagina așa ceva, din moment ce se ocupă cu compromiterea unor oameni credibili în România, politicieni, jurnaliști. Repet, eu respect instituțiile care gestionează securitatea, siguranța noastră, dar să rămînă în zona lor. Nici ele să nu mai facă servicii, pentru a se da importante, unor politicieni, care le folosesc pentru cu totul altceva decât ar trebui și nici politicienii să nu mai creadă că ei sunt acolo pentru a se folosi de structuri ca să lichideze un contracandidat sau pe cineva care este incomod”.

Citește și: Mii de dosare lăsate baltă în instanțe clujene din lipsă de probe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here