Directorul Departamentului de Studii Internaţionale şi Istorie din cadrul Facultăţii de Istorie a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), Adrian Liviu Ivan, precum şi directorul Direcţiei Judeţene Cluj a Arhivelor Naţionale, Paula Vasilica Ivan, nevasta acestuia, sunt suspecţi de falsuri în declaraţia de avere. Cei doi nu îşi prezintă suprafeţe similare ale terenurilor şi locuinţelor, precum şi anumite datorii bancare, care apar doar într-o declaraţie de avere. Oficialii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) ar trebui să se autosesizeze şi să demareze cercetările în acest caz.

 

Pentru a te convinge de FALS in declaratia de avere a lui Adrian Ivan si a Paulei Vasilica Ivan:

declaratie de avere Ivan Adrian-Liviu

Declaratie de avere _IVAN PAULA VASILICA

 

declaratie de avere paula vasilica ivan declaratie de avere adrian ivan

Falsurile familiei Ivan

Adrian Liviu Ivan este un profesor al Universităţii Babeş-Bolyai cunoscut mai mult pentru grija pe care o dă propriei declaraţii de avere. El şi-a trecut chiar şi proiectele finanţate european, fapt întâlnit mai rar printre colegii săi. Dar se pare că el împreună cu nevasta sa nu şi-au trecut aceleaşi lucruri pe declaraţia de avere, deşi erau obligaţi să facă acest lucru. Acest lucru poate fi perceput ca un fals în declaraţia de avere. Luăm în calcul pentru această analiză declaraţiile de avere ale lui Adrian Liviu Ivan din 2013, postat pe site-ul UBB, dar şi cea a nevestei acestuia, Paula Vasilica Ivan, din anul 2013 de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, declaratii.integritate.eu. Nu am luat în calcul declaraţia lui Adrian Liviu Ivan din 2014, deoarece nici pe site-ul ANI, dar nici pe site-ul Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale nu am regăsit declaraţia din acest an a conducătorului instituţiei, deşi acest lucru trebuia făcut public până la această dată.

 

La Adrian Ivan toată averea e mai mare

Adrian Liviu Ivan şi-a trecut pe declaraţia de avere un teren din satul Bica, comuna Mănăstireni de 3.180 de metri pătraţi, iar nevasta acestuia spune că terenul are doar 3.000 de metri pătraţi. Terenul din municipiul Cluj-Napoca apare de 566 de metri pătraţi pe declaraţia lui Adrian Ivan, iar pe cea a nevestei de 460 de metri pătraţi. Un apartament de o cameră are 19 metri pătraţi în declaraţia lui Adrian Liviu Ivan şi 25 de metri pătraţi în cea a directoarei arhivelor din Cluj. Până şi în ceea ce priveşte suprafaţa apartamentului lor din Cluj-Napoca nu s-au înţeles: 73 de mp la Paula Vasilica şi 74 de metri pătraţi la Adrian Liviu Ivan. Se pare că directorul de departament de la UBB vrea să pară că are mai mult teren, apartament mai mare şi totul la un nivel macro faţă de nevastă. Culmea este că Adrian Liviu Ivan nu şi-a trecut un credit de la BRD care apare pe declaraţia de avere a soţiei şi care ar fi contractat în 2006. Are o valoare de 20.000, dar nu ştim de ce. Poate este vorba despre o monedă a unei ţări africane pentru că atât este respectul faţă de declaraţia de avere din moment ce directoarea Arhivelor din Cluj nu dă doi bani pe completarea corectă a unui act oficial.

Adrian Ivan îşi declară venitul soţiei ca fiind de 31.248, iar nevasta spune că a încasat 31.368 de lei. Adrian Ivan spune că el a câştigat 140.558 de lei, iar nevasta lui spune că ar fi încasat doar 134.106 de lei.(foto jos )

declaratie de avere adrian ivan 2 declaratie de avere paula vasilica ivan 2

Reamintim că Adrian Ivan este persoana care şi-a adus toţi prietenii în facultate. De la poliţistul cu diverse dosare penale Toma Rus şi până la ministreasa social-democrată Aurelia Cristea, care s-a trecut chiar cu titulatura de ”profesor asociat” în cadrul unui CV oficial. Că ulterior rectorul a spus că nu va fi niciodată profesor la UBB este partea a doua. Ea a fost introdusă deja în sistem de către Adrian Liviu Ivan.

 

Cloaca de securişti

Adrian Ivan a adunat o cloacă de securişti la masteratul intitulat Studii de Securitate de la Universitatea Babeş-Bolyai, arătam într-un articol anterior. Actualii conducători ai universităţii dau vina pe autonomia universitară şi nu pot să îi facă nimic pentru a nu-i ştirbi libertatea academică. Iţele dintre aceşti securişti au numitor comun în Justiţia română: procurori, judecători, ofiţeri şi alţi securişti.  Gazeta de Cluj vă prezintă relaţiile oamenilor lui Ivan cu cei care au dorit să îşi asocieze numele cu ei.

 

Vipera de la DGA

Una dintre “proaspetele” achiziţii ale lui Adrian Ivan este Augusta Bora Stir, un ofiţer al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Cluj, care se ocupă de relaţiile publice ale instituţiei. Culmea este că într-un apartament de-al dumneaei situat pe strada Bucium a funcţionat societatea Vipera Models. Dizolvarea societăţii a fost hotărâtă de către judecătorul Maria Hrudei, însăşi soţia şefului DIICOT Cluj, Mircea Hrudei. Putem spune că aceasta este legătura dintre Mircea Hrudei şi DGA Cluj, un organism care ar fi abilitat să se uite la procurorul şef în ogradă. Numeroase dosare ale lui Hrudei s-au finalizat cu achitarea, dar relaţiile acestuia îl salvează întotdeauna. Firma Vipera Models este deţinută de către Flaviu Georgian Lazăr.  Firma nu a avut activitate şi pare a fi o firmă fantomă întocmită aparent pentru a acoperi şmecheriile poliţiştilor.

 

Toma Rus, ilegal non-stop

Toma Rus, fostul secretar de stat în Ministerul de Interne şi fost şef al BCCO Cluj, are un CV plin de dosare penale şi cercetări ale procurorilor. Ultima speţă în cazul său a fost că a încercat să ţepuiască Finanţele clujene, pe care le-a tergiversat în justiţie pentru o datorie pe care o avea de plătit la stat. Rus a fost cercetat penal atât de ANI, DNA, dar şi pentru fapte de şantaj. Singura victorie a autorităţilor împotriva sa a fost cea a DGFP Cluj, care au reuşit să îşi recupereze datoria faţă de fostul miliţian. Refugiul său în cadrul UBB este o ruşine la adresa universităţii, fapt care nu le convine multor intelectuali. Dar cum aceştia nu reuşesc să facă altceva decât să stea cu mâna în sân, iar conducerea UBB ridică din umeri, situaţia va rămâne neschimbată cât timp Adrian Ivan are nevoie de protecţie şi are mână liberă în interiorul instituţiei de învăţământ superior.

Reporterii Gazeta de Cluj au încercat să-l contacteze pe Adrian Liviu Ivan, dar acesta nu a răspuns la telefon. În cazul în care va dori să ne ofere un punct de vedere asupra falsului din declaraţia de avere a familiei sale îl vom publica de îndată.

declaratie de avere Ivan_Adrian-Liviu_da_ declaratie de avere paula vasilica ivan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.