Este destul de clar potrivit tuturor sondajelor de opinie cu excepția celui absolut penibil făcut de IMAS la comanda Europa FM că PSD va câștiga alegerile de duminică. La fel de clar este faptul că diferența dintre primele două clasate, PSD și PNL, va fi de cel puțin zece procente. O știe și Dragnea, o știe și Iohannis, o știu de altfel toți cei de la vârful principalelor partide. De asemenea, foarte probabil că referendumul pe justiție nu va fi validat, această înfrângere adăugându-se celei a PNL-ului care se tot visează primul partid al țării, dar tot nu reușește. De ce toată această campanie isterică a PNL+USR+PLUS, când este clar că nu reușesc să-și crească electoratul, ci doar își fură reciproc alegătorii?

E simplu. Securitatea care domină România de când a fost reinventată și consolidată de diavolul cu chip de om numit Traian Băsescu s-a săturat să stea în opoziție. De la câștigarea alegerilor de către coaliția PSD – ALDE în decembrie 2016 băieții cu ochi albaștri de la noua Securitate n-au reușit să pună mâna pe guvernarea țării ca să își facă jocurile  de sute de milioane de euro prin care spoliază sistematic țara și poporul român. aici este cheia nervozității actorilor politici din dreapta românească în frunte cu Iohannis. Au încercat prin nenumărate moțiuni de cenzură să răstoarne guvernele PSD. N-au reușit. Au reușit în schimb să-i ”întoarcă”, cum se spune în limbajul serviciilor secrete, , pe doi premieri: Grindeanu și Tudose –  și au reușit băieții de la Servicii  să blocheze adoptarea unor ordonanțe în domeniul justiției care erau absolut necesare  pentru îndreptarea abuzurilor monstruoase din justiția românească, dar n-au reușit să îngenuncheze PSD-ul. Mai mult, într-o premieră post-decembristă, PSD-ul și-a trântit prin moțiune guvernul Grindeanu. Interesant ce s-a întâmplat și cu cei doi foști premieri. Unul, Grindeanu, a fost ”mituit” cu o funcție grasă în administrația de stat, iar celălalt Tudose a mers alături de grețosul Ponta, fost ofițer SIE, ca să voteze un nou partid de securisti pe modelul UNPR – necunoscutul partid Pro-România.

”Episodul” alegerilor europarlamentare se vrea tocmai un punct de inflexiune care să arate opiniei publice schimbarea brand-ului politic în România. Dar acest lucru nu se va întâmpla luni. Și atunci ce se va întâmpla? Nimic.

Cu o excepție notabilă, dacă prin absurd Liviu Dragnea va fi condamnat și întemnițat luni seara. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, nu va fi nicio resetare a scenei politice românești, cu câteva excepții minore.

La PNL insuccesul va fi decontat de către Ludovic Orban așa cum a fost decontat insuccesul de acum cinci ani de liderul de atunci al PNL – Crin Antonescu. Va fi înscăunată o nouă conducere a PNL în care Rareș Bogdan va fi cel puțin nr 2 în partid, dacă nu chiar liderul partidului.

La USR-PLUS insuccesul va fi decontat cum e firește de așa-zisa ”locomotivă” a alianței, securistul Dacian Cioloș. Oricum el și-a atins obiectivul de a băga în buzunar un milion de euro, bani din taxele europene în următorii cinci ani și de a  înscrie alianța lor în grupul nou care se va înființa în Parlamentul european sun conducerea patronului său Emanuel Macron. Scorul prost al USR-PLUS va face probabil ca Cioloș să nu mai fie prezidențiabilul acestei aliante la toamnă.

Scorurile proaste ale celor două forțe ale opoziției PNL-USR-PLUS cât și invalidarea referendumului – care este cel mai mare coșmar al lui Iohannis – de aici turbarea cu care a acționat în ultima săptămână de campanie ar putea să-i facă pe păpușarii din Securitate să-l scoată în față la toamnă  drept candidat al dreptei unite pe Emil Boc si sa renunte la inutilul Iohannis.

Sau Klaus Iohannis, nemulțumit de rezultatele alegerilor ar putea să susțină că alegerile au fost fraudate de actuala coaliție de guvernare și să ceară, pe modelul venezuelean, demonstrații pentru a răsturna guvernul legitim al țării. Și semne sunt! La asta s-ar adăuga condamnarea  cu executare a lui Dragnea, aceasta fiind cea mai proastă variantă  care ar putea duce la destabilizarea țării. Sper ca Iohannis să nu depășească această linie roșie, iar judecătorii să judece dosarul și sa nu se ia după influențele statului paralel. Pentru că, până la urmă, toți trădătorii plătesc prețul!

2 COMENTARII

 1. Uitati-va la aceste secvente video si ii veti recunoaste, in personajele de atunci, pe Iohannis, PNL-ul, USR-ul, chiar si PMP-ul, alaturi de te(r)felistii si rezistentii fascisti si alte personaje din zilele de azi din Romania si nu numai.

  – Iohannis spunea ca trebuie sa creeze o emotie colectiva, exact cum spunea si Hitler.
  – Iohannis se foloseste de te(r)felistii si rezistentii fascisti exact cum se folosea Hitler de SA (batalioanele de asalt sau camasile brune).
  – propaganda lui Iohannis si acolitii urlau in continuu „JOS CIUMA ROSIE” exact cum urlau propaganda si acolitii lui Hitler.
  – Iohannis instiga la proteste si lovituri de stat, pretinzand ca apara democratia, exact cum Hitler provoca tulburari, pretinzand ca doar el le poate pune capat.
  – Iohannis, propaganda si acolitii lui urlau impotriva social-democratiei exact cum urlau Hitler, propaganda fascista si acolitii lui.
  – Iohannis s-a folosit de incendiul de la Colectiv ca sa-si puna „guvernul meu” exact cum Hitler s-a folosit de incendiul de la Reichstag pentru a pune mana pe toata puterea decredibilizand si atacand social-democratia.
  – Goebbels spunea ca „ciuma rosie” va fi ciomagita, la fel cum spunea Orban Ludovic…

  https://www.facebook.com/valter.cojman/posts/1781926758527099

 2. LEGEA !? Meleşcanu ce din anii 60 vagabondează cu urna marxistă a socialismului științific prin Europa trebuie reclamat penal anchetat şi condamnat cu executare pentru infracțiuni în Formă Continuată aduse la Legea electorală , mai precis re – OBSTRUCȚIONAREA cu „Împiedicarea exercitării drepturilor electorale” (art. 385 Cod penal), video difuzat de EuroNews la: https://www.euronews.com/2019/05/27/angry-romanians-protest-after-being-denied-european-vote ,unde reportajul martor arată că Românii după aşteptare de mai mult de 7 (7 ore), „waiting more than 7 hours” (!!) nu au fost lăsați să voteze ! Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani, Tentativa împiedicării exercitării drepturilor electorale se pedepseşte fiind prevăzută expres la art. 393 Cod Penal. Iar „dansul prin secție” cu urne nesigilate şi deschise în faţa camerei, dans filmat de alegător are un evident caracter penal ce e stabilit tot prin raportare la infracțiunile existente în Codul penal, adică „Nerespectarea regimului urnei de vot” art. 390 Cod Penal unde „Deschiderea urnelor înainte de ora stabilită pentru închiderea votării” se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani (sau amenda penală to 30.000 Euro = 150.000 Lei, „Tentativa de nerespectare a regimului urnei de vot” se pedepsește, fiind prevazută expres în art. 393 Cod penal). Comitetul Helsinki ? Rezultate finale sunt tot parțiale dacă la Diaspora de 3 milioane ajung să voteze 300.000. https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=H2dfMWB9GWI SUBMINARE ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here