Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, tânăra ucisă la Caracal, care a anunțat recent că vrea să candideze la președinția României și se află de ceva timp într-o intensă ofensivă mediatică, are în prezent calitatea de acționar în două societăți comerciale. Una dintre ele, la care Cumpănașu este asociat unic și administrator, face afaceri și cu o companie de stat condusă de nepoata unui fost șef al Serviciului Român de Informații (SRI), scrie Profit.ro.

Cumpănașu (38 de ani) este mai cunoscut în calitate de președinte al ONG-ului “Asociația pentru Implementarea Democrației” (AID), înființat în 2004 și cu venituri de peste 2,3 milioane lei anul trecut, despre ale cărui contracte cu fonduri UE atribuite de instituții de stat presa a scris in extenso, de exemplu aici și aici.

În martie 2017, Alexandru Cumpănașu (38 de ani) a înființat o firmă de consultanță, EDP Exclusive Consulting and Services SRL, la care este asociat unic și administrator. După 1 an și jumătate, potrivit datelor Termene.ro, în octombrie 2018, firmei i-a fost atribuit prin cumpărare directă un contract de “Servicii de implementare sisteme de management al calității ISO 9001: 2015” de către Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune SA (CNCIR), unde acționar unic este Ministerul Economiei.

CNICR este condusă, în calitate de director general, din aprilie anul trecut, de nepoata fostului șef SRI Radu Timofte, Ioana Timofte, absolventă a Facultății de Filosofie a Universității din Iași, dar și a Academiei Naționale de Informații a SRI, fostă directoare adjunctă a Colegiului Național de Apărare. Până în ianuarie 2019, Ioana Timofte a fost și membru în Consiliul de Administrație al Societății Naționale a Apelor Minerale. De-a lungul carierei, ea a mai fost consilieră la ministerele Energiei, Economiei și Apărării, precum și membru în Consiliul Local Iași din partea PSD (2008 – 2010). Ulterior a trecut la UNPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here