Consiliul Județean Cluj va schimba în totalitate gazonul de pe Cluj Arena, până la cota -40 cm. Din punct de vedere tehnic, acesta va avea o densitate minimă de 98% și va fi amplasat pe un substrat totalmente din nisip.
Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, cu această ocazie va fi înlocuit și sistemul de încălzire a gazonului, cu unul nou, performant.

„După 11 ani de folosire intensă, în care terenul de pe Cluj Arena a găzduit cu succes sute de competiții sportive și alte evenimente, vom avea un gazon absolut nou, de calitate superioară, în pregătirea Campionatului European de Fotbal pentru Tineret din iunie 2023. Viitoarea suprafață de joc va avea caracteristici similare cu cea montată pe stadionul CFR-ului”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.
Înlocuirea gazonului este prevăzută a se realiza în perioada martie-aprilie 2023, când condițiile atmosferice permit desfășurarea unor astfel de lucrări. De asemenea, pentru a afecta cât mai puțin programul echipei de fotbal Universitatea Cluj, Consiliul Județean intenționează ca lucrările să se suprapună cu pauza competițională de două săptămâni din Liga 1.

Lucrările efective de înlocuire a gazonului vor dura maxim 30 de zile. În ceea ce privește criteriile de atribuire a contractului, acestea se referă la prețul cel mai scăzut, cu o pondere de 80%, și timpul de realizare a lucrărilor – 20%.

Amintim faptul că actualul gazon nu a fost schimbat, în integralitatea lui, niciodată de la inaugurarea stadionului Cluj Arena, în 2011. Până acum au fost schimbate doar rulourile, pe anumite porțiuni, de către organizatorii Untold.

Citește și: Pe terenul deținut de doi frați din Cluj se va construi prima centrală nucleară privată din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.