Alin Tișe, șeful Consiliului Județean (CJ) Cluj, a venit cu mai multe idei pentru Marcel Ciolacu, atunci când va ajunge să conducă el Guvernul.

Liberalul a spus clar că în următorii doi ani ar trebui să termine cele 4 spitale Regionale din România, în condițiile în care, la o țară cu 19 milioane de locuitori, construirea acestora ar trebui să fie „un mizilic.”

„Dacă totuși nu le poate face pe toate cele 4, să facă măcar unul. Să-l facă pe cel de la București și să fie de anvergura celui din Viena. A doua chestiune pe care ar putea să o facă ar fi ca în domeniul școlilor, într-un an de zile, să nu mai avem școli cu toaletă în curte și școli fără apă potabilă. Este o chestiune simplă, elementară. A treia chestiune pe care aș face-o eu este să elimin toate finanțările pentru drumurile județene din toată țara, pentru 2-4 ani, nu mai mult. Aș lăsa județele să se descurce cu banii lor așa cum pot. Toți banii i-aș duce în autostrăzi și aș reuși să termin bucățile de autostradă pe care le mai avem de făcut”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Potrivit liderului forului administrativ județean clujean, restul lucrurilor ar putea să facă numai prin pix, prin digitalizare, prin softuri.

„Să se poată elibera toate certificatele și avizele online. Dacă de mâine România ar trece la eliberarea tuturor documentelor în format online ar fi totul foarte simplu. Totul să se facă printr-un soft. Ar duce la scădere costurilor, la reducere corupției, etc. Cu niște costuri minime am reuși să obținem rezultate spectaculoase”, a adăugat Tișe.

Citește și: UBB duce Clujul în liga medicinii internaţionale de top în imagistică şi neuroştiinţe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here