Peste 100 de sindicaliști din Administraţia Fiscală au declanșat o grevă de advertisment în dimineața zilei de marți, între orele 8 și 10, în fața sediului Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Cluj. Angajații protestează faţă de măsurile propuse de Guvernul Ciolacu pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

„Cerem protejarea locurilor de muncă și menținerea veniturilor membrilor Solidaritatea.

Vrem să arătăm că prin actele normative elaborate de Guvern, vor dispărea mai multe locuri de muncă, iar veniturile angajaților Ministerului de Finanțe și ANAF și instituțiile subordonate urmează să fie reduse semnificativ prin eliminarea sau diminuarea mai multor sporuri.

Inflația a dus la diminuarea nivelului de trai, motiv pentru care considerăm necesară indexarea salariilor cu rata inflației”, a spus Sorina Lăcrămioara Tămaș, reprezentant AJFP Cluj, potrivit cluj24.ro.

Pot să ne scadă salariile și cu 50%

Codruța Gădălean, șef serviciu în cadrul Finanțelor Publice Cluj, a declarat la rândul său că viitoarea ordonanță privind reducerea cheltuielilor publice va duce la scăderea salariilor angajaților din Finanțe cu peste 10%.

„Noi am ieșit în stradă pentru că ne scad drepturile salariile. Dacă nu facem nimic, înseamnă că ne merităm soarta. Pot să ne scadă salariile și cu 50%, dacă noi nu facem nimic. Profesorii au protestat și le-au crescut salariile, nouă ne scad.

În plus, nu putem face altceva nimic în afara locului de muncă, sunt economistă, nu am voie să fac contabilitate, îmi sunt limitate drepturile, iar pentru acest lucru nu primesc niciun spor. Judecătorii au pensii speciale, au un statut special, profesorii pot da meditații, noi nu avem niciun statut al funcționarului public.

În ordonanță se vorbește de o restructurare care va duce la dispariția unor posturi.

În plus, se vorbește de digitalizarea instituției, dar sistemul informatic nu face face”, a spus Gădălean.

Purtătorul de cuvânt al Finanțelor Publice Cluj, Alin Radu, a precizat că greva de avertisment nu a afectat activitatea instituției, activitatea desfășurându-se normal atât la ghișeele cu publicul, cât și la Trezorerie.

Sindicaliști se pregătesc să intre în greva generală, dacă Guvernul nu va lua măsuri

Liderul de sindicat Dorin Modure a declarat că printre revendicări se numără păstrarea veniturilor salariaţilor din sistem, dar şi a unui statut propriu.

Acesta a afirmat că au fost mai multe încercări nereuşite de negociere cu Guvernul şi nu exclude organizarea unei greve generale dacă solicitările rămân fără răspuns. 

„Motivele sunt mai multe, sunt mai vechi, le-am tot anunţat în ultimele luni. Am tot încercat să negociem cu guvernul, nu am reuşit. Noi vrem să păstrăm locurile de muncă, să păstrăm veniturile şi un statut propriu”, a declarat luni preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală „Solidaritatea”, Dorin Modure, citat de Agerpres.

El a afirmat că acestea nu sunt cereri nerealizabile şi că au oferite soluţii pentru solicitări, iar „următorul pas posibil este greva propriu-zisă”.

„După aceasta trebuie să treacă minimum două zile şi putem să declanşăm greva propriu-zisă. Probabil către asta ne vom îndrepta, dar este de durată, trebuie să rezolvi nişte proceduri, trebuie să vedem dacă guvernul este dispus să discute cu noi şi să mai rezolve din solicitări sau nu. Deci nu ştim ce va fi în viitor, dar următorul pas posibil este greva propriu-zisă”, a declarat Dorin Modure.

Citește și: Dosarul fostului șef Antidrog Cluj, Liviu Șipoș: Pistolul cu care Adrian Groșan l-ar fi amenințat pe Torino a dispărut

5 COMENTARII

 1. Oricum nu fac nimic nici in restul zilelor intre orele 8.00 si 10.00.
  Sunt toti la cafele si tigari pe balcon. Asa este in fiecare zi. Diferenta este ca acum o numesc oficial ” geva”
  Verificati zilele urmatoare prin o simpla vizita in curtea interioara

  • Serios? Ai absolvit cumva Facultatea de administrație publica, ca să poți face o analiza pe subiecte de acest fel-funcționar public, instituție publica, atribuții de îndeplinit etc

 2. Ei au acelasi program in fiecare zi intre orele 8.00 si 10.00. Toti pe balcoane la tigara si cafea. Azi ai nimit-o oficial „greva”. Inseamna ca sunt in greva in fiecare zi de cand s-au angajat

 3. Pe deasupra mai sunt si tarani! Vorbesc cu oamenii ca si cu caprele, dara ar acea un toiag te-ar si lovi cu el!
  Cica au studii superioare, dar nici 2 clase ca trenul nu par a avea…si care au sunt exact ca si cele de la CFR.
  Vai de ei……

 4. Ca sa îți dai cu părerea despre instituțiile și angajații statului, eu cred ca trebuie sa ai ceva pregătire în domeniu, sa nu…nu am dreptate? Ne pricepem cu toții, mai ales cei care lucrează în privat, „foarte bine pregătiți „sa…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.