Comunitatea arabă din Timișoara își propune să construiască o nouă moschee și să fie recunoscută ca minoritate etnică în România. În replică, Muftiatul Cultului Musulman din România se arată îngrijorat de această situație și avertizează că Alim Sawfan, care afirmă că reprezintă o comunitate de 10.000 de arabi în Timișoara, nu este recunoscut oficial de instituție.

Muftiatul subliniază că are atribuția de a coordona și îndruma toate activitățile religioase din cadrul comunităților musulmane din România și că aceasta este singura instituție de cult care îi reprezintă oficial pe credincioșii religiei islamice din țară. În plus, se menționează că la ultimul recensământ au fost înregistrați 918 musulmani în Timișoara, nu 10.000, cum susține Alim Sawfan. Muftiatul îndeamnă autoritățile să ia măsurile necesare pentru a proteja legislația și a asigura securitatea și stabilitatea țării și a populației, scrie adevarul.ro.

Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la apariția în spațiul public, în ultimele zile, a unei informații cu privire la demersurile întreprinse în vederea construirii unei moschei la Timișoara, de domnul Alim Sawfan, care se recomandă ca fiind imam și reprezentant al unei comunități de cetățeni arabi cu mult supradimensionată.

Este o situație îngrijorătoare pentru noi, ca instituție, dar și pentru comunitatea musulmană din România, stabilită de peste noua sute de ani pe aceste meleaguri, motiv pentru care suntem obligați să luăm atitudine în fața unor derapaje precum cel de față și să facem câteva precizări foarte importante atât pentru comunitatea musulmană, cât și pentru populația majoritară, indusă în eroare de afirmații nefondate“, se arată într-un comunicat de presă.

Citește și: Fostul șef al Spitalului de Urgență Cluj sesizează Curtea Constituțională

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.