Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a afirmat, întrebat dacă nu ar fi necesară instituirea stării de urgenţă, că măsurile care se iau acum sunt menite să limiteze accesul persoanelor nevaccinate. „Noi am intrat în situaţia asta pentru că majoritatea au refuzat vaccinul. Rolul nostru este să facem tot posibilul să trecem cu cel mai mic impact posibil prin această situaţie pe care nu a dorit-o nimeni”, adaugă el.

Raed Arafat a fost întrebat, vineri, după şedinţa de Guvern, dacă nu ar fi necesară starea de urgenţă.

„Lucrurile au evoluat şi noi am explicat întotdeauna că măsurile pe care le luăm nu trebuie să fie identice cu cele de la început. S-a aflat mai mult despre virus, ştim care este problema, ştim cu ce se poate preveni şi, în acelaşi timp, când se analizează la nivelul CNSU, se analizează şi asupra altor sectoare. Măsurile care se iau acum sunt menite să limiteze accesul celor nevaccinaţi”, a explicat el.

Şeful DSU a amenţionat că acesta „este una dintre soluţiile pentru a atenţiona oamenii că există o soluţie, este dreptul lor să o refuze, dar atunci se respectă regulile care se impun”.

Întrebat despre faptul că se înregistrează cea mai mare mortalitate din lume: „Mă bucur că se sesizează acest lucru. Mă bucur că, la acest moment, sesizăm în ce situaţie suntem. Măsurile sunt menite să reducă contactul şi mobilitatea şi vedem cum evoluăm mai departe. Pentru sistemul sanitar facem să rezolvăm toate situaţiile (…) Noi am intrat în situaţia asta pentru că majoritatea au refuzat vaccinul. Rolul nostru este să facem tot posibilul să trecem cu cel mai mic impact posibil prin această situaţie pe care nu a dorit-o nimeni”.


sursa: adevarul.ro

Citește și: ȘOCANT: Un cunoscut actor a omorât-o din greșeală pe regizoarea de imagine, chiar pe platoul de filmare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here