Arhitectul șef al CJ Cluj, Claudiu Salanță, și alte trei persoane au scăpat de plângerea penală depusă de reprezentanții Aeroportului Internațional Cluj Napoca, după ce judecătorul a confirmat soluția procurorului de clasare a cauzei.

”Respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de către contestatorul AEROPORTUL INTERNATIONAL AVRAM IANCU CLUJ RA, Menţine soluţia din cuprinsul Ordonanţei nr.9662/P/2016 din 26.07.2019 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca prin care s-a dispus clasarea cauzei faţă de suspecta MUREŞAN ANDA MIHAELA, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, prevăzută de articolul 321, alin.1 din Codul penal şi de uz de fals, prevăzută de articolul 323, teza 1 din Codul penal, faţă de suspectul SALANŢĂ CLAUDIU-DANIEL, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, prevăzută de articolul 321, alin.1 din Codul penal şi de uz de În temeiul articolului 341, aliniatul 6, litera a din Codul de procedură penală, fals, prevăzută de articolul 323, teza 1 din Codul penal şi faţă de suspectul BLEOJU MARIUS-FLORIN, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals intelectual, prevăzută de articolul 48, alin.1 raportat la art.321, alin.1 din Codul penal. Menţine şi Ordonanţa nr.214/II-2/2019 din 20.09.2019 a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca prin care s-a respins plângerea formulată de către contestator împotriva soluţiei procurorului. În temeiul articolului 275, aliniatul 5 raportat la aliniatul 2 din Codul de procedură penală, obligă contestatorul să plătească suma de 400 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă”, arată soluția pe scurt a Judecătoriei Cluj Napoca.

Claudiu Salanţă acuzat că a ţinut la sertar un raport expertiză despre o serie de lucrări efectuate la noua pistă a aeroportul clujean pe care, ulterior, le-a făcut publice.

Potrivit convorbirilor dintre Salanţă şi Mariana Raţiu, aflate la dosarul DNA în care fostul şef al CJ Cluj, Horia Uioreanu, este judecat pentru corupţie, Salanţă avea cunoştinţă despre neregulile pe care fostul şef al administraţiei clujene încerca să le ţină ascunse. El avea cunoştinţă despre presiunile pentru a lucra cu IPTANA, despre ilegalităţile de la diferitele componente ale proiectului, în special APRON 4, dar şi despre proiectul european TEN-T.

Într-un punct de vedere transmis redacției Gazeta de Cluj, Claudiu Salanață a arătat că ”motivarea solicitării de rectificare este argumentată de faptul că articolul prezintă aspecte neadevărate și anume, faptul că aș fi urmărit penal în dosarul nr. 7045/P/2015 instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, aspect total fals. În nici un moment al cercetării desfășurate în cadrul dosarului amintit nu am avut nici o altă calitate decât cea de MARTOR.Mai mult decât atât, în data de 10.01.2017 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a emis Ordonanță de clasare prin care a dispus Clasarea cauzei cu privire la infracțiunea de abuz în serviciuprev. de art.297 alin. 1 C. pen., care face obiectul prezentei cauze, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală. Rezoluția dispusă de procurorul de caz a fost atacată de către R.A. Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj la Prim-procuror care a respins cererea, menținând în continuare soluția de clasare a cauzei. Cu alte cuvinte niciodată în decursul cercetării efectuate nu s-a constat existența unor fapte de natură penală și drept urmare nu s-a demarat niciodată începerea urmăririi penale împotriva vreunei persoane. Decizia a fost atacată la Judecătoria Cluj, dosar nr. 6353/211/2017 care prin Hotărârea nr. 1878/2017 a admis cererea și a solicitat completarea dosarului de cercetare penală, însă acest aspect nu înseamnă sub nicio formă că s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva mea sau că s-a constat existența unor fapte de natură penală și sunt convins că motivarea hotărârii instanței o să clarifice fără echivoc acest aspect. În concluzie nu am fost și nu sunt urmărit penal ci am doar calitatea de martor în dosar”.

Citeste și Arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță s-a ars în Florești

4 COMENTARII

  1. Pentru o corecta informare precizez făcut ca obiectul plângerii penale a vizat amenda aplicata de subsemnatul aeroportului, în 2014, pentru realizarea fără autorizație de construire a platformei APRON 4, cu mențiunea ca amenda nu a fost contestata de aeroport, ci ACHITATA integral. Cred ca aceasta acțiune a aeroportului face parte din seria acțiunilor întreprinse de aceștia impotriva mea cu scopul vădit de intimidare dată fiind calitatea mea de martor în dosarele DNA care ii privește direct. Spun asta deoarece plângerea a fost formulata prin extragerea din context a unor stenograme aflate în dosarele DNA, stenograme la care nu am acces deoarece ele sunt disponibile doar inculpaților și suspecților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.