Claudiu Salanță, arhitectul șef al județului Cluj, este un specialist recunoscut în mod unanim și beneficiază de un înalt nivel de respect în comunitate.

Arhitectul, în calitate de reprezentant al Registrului Urbaniștilor din România (RUR), este implicat în conducerea ședințelor Comisiei Tehnice de Urbanism la Consiliul Județean, precum și în Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca.

În emisiunea Real Estate Agenda, produsă de Napoca Live, în colaborare cu Media9, Claudiu Salanță a spus în premieră că a boicotat timp de doi ani ședințele comisiei Primăriei în semn de protest. De anul acesta, Salanță a revenit.

„Am participat o perioadă, după care – acum nu am nimic de ascuns – nu mi s-a părut că este corect față de cei 10 cetățeni din Borhanci să aibă trei respingeri în trei comisii de urbanism și să li se solicite la 10 case o grădiniță. Și în aceeași ședință de urbanism, unui dezvoltator imobiliar, la 384 de apartamente, să i se ceară tot o grădiniță.

Mi se pare inechitabil pentru proiectele mici. Din punctul meu de vedere, în momentul în care analizezi într-o comisie, trebuie să existe echitate. Vedeți, că ați participat la noi la ședințe, sunt două culoare. Noi avem două culoare de avizare: unul pentru oamenii care doresc să-și facă o casă, o cabană și unul pentru cei care doresc să facă investiții mai mari.

Pentru că este normal, investițiile mai mari generează un impact mai mare, e nevoie de studii suplimentare. În momentul în care niște cetățeni vin să ceară 10 case, mi se pare un minim de respect față de ei să-și poată construi aceste case. Pentru că ei vor să aibă doar o locuință, aici nu pot să spui că greșesc cu ceva dacă vor să-și crească o calitatea vieții”, a spus Salanță.

Întrebat dacă gestul său a fost o formă de protest, arhitectul șef a răspuns: „Puteți să considerați și așa”.

Media9 a scris despre momentul în care primarul Emil Boc a crezut că e mare urbanist și a cerut o grădiniță lângă viitorul hub educațional din Borhanci. Între timp, proiectul a fost avizat favorabil, dar are interdicție de recepție până în 2026.

Citește și: Dorel lovește din nou în Cluj-Napoca: Meșterii nevolnici uitară gurile de canal

2 COMENTARII

  1. Orice casă trebuie să fie a unei familii,e mai ușor cu o familie mai mare dar dacă membrii sânt într-o continuă dinamică și vor avea cărțile de identitate electronice ,vor spune mereu NU unei „case de piatră”!!

  2. Dacă știți ceva despre parcarea pe ambele sensuri de pe str Gh Dima ,strada care este racordata la sensul giratoriu spre coborârea din Zorilor în Manastur,un loc umilitor unde dam prioritate unii altora datorita educației noastre și a bunului simt ,iar primăria își bate joc ,neluand masurile la îndemână.?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.