Fostul acționar al clubului de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, a scos la vânzare „Domeniul Chidea, Tărâmul pădurilor nesfârșite”, din comuna Vultureni, cu 1.6 milioane euro.

Proprietatea este compusă din 50 de hectare de pădure și 24 de hectare teren agricol în localitatea clujeană Chidea, atestată documentar din 1344 și numită pe vremuri Satul de piatră.

„Domeniul este împrejmuit pe o suprafață de 12,6 ha și perimetral 2,08 km și are două căi de acces, cea secundară oferind acces la terenurile agricole (vie, livezi de pomi fructiferi și nuci, stupină). Intrarea se face printr-o elegantă poartă dublă, care se deschide spre un drum pietruit ce duce la o clădire solidă, albă și ea.

Construită din cărămidă și piatră casa are mușcate vesele care-i încălzesc piatra arcadelor; în interior acest rol îi revine lemnului masiv regăsit în mobilier și tâmplărie – el aduce tonuri de miere și caramel în încăperi și creează atmosfera de “acasă” (sobele cu cahle frumoase contribuie și ele).

Proprietatea are curent trifazic și generatoare în caz de avarii; apa potabilă vine din rețeaua comunală̆, dar și din sursă̆ proprie (pompare de la adâncime) iar canalizarea este captată̆ în fose septice biodegradabile.

Domeniul are acces la internet prin cablu cu fibră̆ optică̆, precum și antene de captare. Iluminatul perimetral și al aleilor este automatizat. Garajul auto are o capacitate de trei maș̦ini. Casa este dotată̆ cu sistem de supraveghere și senzori de miș̦care cuplat cu sistem de pază și protecție. Un teren de joacă̆ pentru copii a fost recent amenajat cu dotări moderne și sigure. Pentru relaxarea adulților a fost captat și amenajat un izvor, precum și o cascadă lângă care își pleacă ramurile o impresionantă salcie”, se aratâ în anunțul de vânzare.

Citește și: EXCLUSIV. Clujean cu probleme psihice și cardiace, aruncat în stradă de către conducerea unui spital din Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.