Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a aprobat, în ședința de luni, extinderea zonei de acoperire a Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca în comunele Petreștii de Jos și Aiton. Cu toate că cele două comune se află la o distanță considerabilă față de municipiul Cluj-Napoca, Petreștii de Jos (30,8 km) și Aiton (17,7 km) au fost acceptate ca membre ale Asociației Metropolitane de Transport Public Cluj.

Potrivit proiectului de hotărâre, un bilet din Cluj-Napoca până în comuna Petreștii de Jos va costa 15 lei, iar costul unui abonament lunar se ridică la suma de 300 de lei. Prețului unui bilet din Cluj-Napoca până în satul Aiton (reședința comunei) este de 12 lei și de 14 lei până în satul Rediu. Pentru un abonament lunar, cujenii vor fin nevoiți să plătească 320 de lei, respectiv 340 de lei.

Proiectul de hotărâre cuprinde și compensațiile pe care primăriile trebuie să le plătească pentru menținerea tarifelor în anul 2023. Astfel, Primăria comunei Petreștii de Jos va trebui să achite către CTP Cluj-Napoca suma de 160.650 de lei, iar Primăria comunei Aiton trebuie să plătească 140.094 de lei.

În prezent, Compania de Transport Public Cluj-Napoca deservește transportul public pe raza administrativ-teriorială a municipiului Cluj-Napoca și a comunelor Florești, Baciu, Chinteni, Apahida, Feleacu, Ciurila și Gilău.

Citește și: Consilierii USR, cenzurați în ședința Consiliului Local. Transmisiunea live de pe pagina lui Boc, oprită când au început criticile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.