Primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan, a primit un premiu special din partea Asociației Orașelor din România, pentru investiții în proiecte de infrastructură în sănătate, finanțate cu fonduri europene.

„Această apreciere este rezultatul investițiilor pe care administrația publică locală a orașului le derulează la Spitalul Orășenesc Huedin.

În acest moment, Huedinul este singurul oraș din țară care derulează concomitent două proiecte europene majore, ce vizează un spital orășenesc.

Este vorba despre reabilitarea clădirii vechi a Spitalului, proiect european în valoare de aproximativ 10 milioane lei, precum și dotarea cu aparatură medicală a ambulatoriului integrat de specialitate, proiect european în valoare de peste 13 milioane lei.

În vederea reabilitării clădirii vechi a Spitalului, pe lângă fondurile europene, Primăria Orașului Huedin investește și bani din bugetul local.

În ceea ce privește dotarea cu aparatură medicală a ambulatoriului integrat de specialitate, cea mai mare parte a aparaturii este deja livrată, urmând ca în perioada următoare să ajungă și restul aparatelor care vor dota cabinetele.”, a transmis Mircea Moroșan.

În cadrul ambulatoriul de specialitate, vor funcționa următoarele cabinete medicale și laboratoare:

Cabinet Medicină Internă;

Cabinet Oftalmologie;

Cabinet ORL;

Cabinet Obstetrică – Ginecologie;

Cabinet Dermatovenerologie;

Cabinet Pediatrie;

Cabinet Cardiologie;

Cabinet Neurologie;

Cabinet Chirurgie General;

Cabinet Psihiatrie;

Cabinet Ortopedie Traumatologie;

Cabinet Gastroenterologie;

Cabinet Psihologie;

Cabinet Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice;

Laborator Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie;

Laborator de Analize Medicale

Laborator Radiologie și Imagistică Medicală

„Deoarece investițiile în sănătate rămân în continuare o prioritate la Huedin, anul acesta am depus un nou proiect care vizează renovarea energetică a corpului principal al Spitalului, din fonduri europene prin PNRR, proiect în valoare de 3 milioane de euro.”, a adăugat primarul orașului Huedin.

Citește și: EXCLUSIV. Clujean cu probleme psihice și cardiace, aruncat în stradă de către conducerea unui spital din Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here