Din cauza atacurilor iraniene asupra teritoriului lor de la finalul săptămânii trecute, Israelul a atacat Iranul prin intermediul unui armament explozibil. Forțele militare israeliene nu au avut niciun comentariu de oferit la momentul actual când au fost întrebate legate de exploziile din Iran de către un reporter CNN cu privire la această manevră efectuată, însă un oficial american a declarat faptul că ținta nu a fost nucleară.
SUA a mai spus că au fost avertizate în prealabil cu privire la represaliile Israelului împotriva Iranului, dar „nu au susținut-o”, a declarat un înalt oficial american. „Cred că a existat un proces de gândire foarte deliberat din partea cabinetului de război israelian”, a spus el. „Israelienii trebuiau să riposteze, dar, în același timp, în cadrul acestei represalii era un mesaj, și anume: Da, putem trece. Nu o mai faceți din nou. Dacă o faceți din nou, atunci se va dezlănțui iadul”, a speculat el.
Iranul a raportat „explozii puternice” în provincia Isfahan, aflată la 4 ore distanță de Teheran. Televiziunea de stat iraniană a raportat vineri dimineaţa „explozii puternice” în provincia Isfahan, indicând că nu sunt cunoscute cauzele. Ulterior, au fost anunţate trei explozii în apropierea unei baze militare şi doborârea unor drone, precum şi faptul că „nu au fost atacuri cu rachete până în prezent” Mini dronele doborâte de apărarea antiaeriană din Isfahan au fost pilotate de oameni „infiltrați în interiorul Iranului”, a declarat vineri un analist iranian la televiziunea de stat, scrie Reuters. Agenţia oficială Irna a anunţat că autorităţile iraniene au activat apărarea antiaeriană în mai multe provincii vineri dimineaţa, după informaţii despre cel puţin o explozie în centrul ţării.

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.