Fostul prim-ministru și lider PSD, Viorica Dăncilă a lansat un mesaj pe facebook la adresa liderilor Partidului Social Democrat acuzându-i de lipsă de reacție în urma confirmării otrăvirii cu mercur a Doinei Pană.

Atacul său îl vizează în mod special pe președintele Marcel Ciolacu, despre care spune că nu a acţionat pentru că „nu a primit permisiunea de la liberali”.

„E intolerabilă lipsa de reacție a oficialităților în cazul otrăvirii fostului ministru Doina Pană! Un caz extrem de grav și fără precedent e tratat cu indiferență la nivel politic. Nici măcar un cuvânt de preocupare sau de compasiune nu am auzit de la cei care conduc azi România. Ori sunt foarte ocupați cu bătaia pe buget și nu-i mai interesează altceva, ori mafia lemnului umblă liberă pe culoarele Palatului Victoria și impune legea tăcerii. M-aș fi așteptat ca cel puțin liderii PSD să transmită un mesaj de solidaritate și de îngrijorare, dar se pare că Marcel Ciolacu n-a primit permisiune de la liberali pentru a lua poziție pe acest subiect. Trist!”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Fostul secretar general al PSD Codrin Ștefănescu spune, tot pe Facebook, că fostul ministru Doina Pană era să fie ucisă, după cum arată analizele INML, în dorința ei de a-și apăra țara, însă partidul condus de Marcel Ciolacu tace.

Și PSD-ul lui Ciolacu tace în întregul său! Nicio reacție, niciun strigăt de revoltă! Parcă au dispărut cu toții, «bravii» mei colegi…”, a scris Codrin Ștefănescu, pe pagina de Facebook.

Expertizele au fost confirmat faptul că Doina Pană a fost otrăvită cu mercur

Potrivit DIICOT, la începutul lunii februarie 2018, Poliția a trimis procurorilor o sesizare, după ce Doina Pană a fost intoxicată cu mercur. Tot atunci, a fost începută urmărirea penală in rem pentru două infracțiuni: constituirea unui grup infracțional organizat și tentativă de omor.

În urma unor expertize oficiale, acuzația potrivit căreia Doina Pană ar fi fost otrăvită în timpul mandatului a fost confirmată.

Este vorba despre expertize efectuate de către cei de la Institutul de Medicină Legală și de o expertiză a medicilor de la Institutul Parhon, o expertiză endocrinologică, care urma să demonstreze că otrăvirea cu mercur nu a venit în urma consumului unor fructe de mare, ci a fost o otrăvire intenționată.

Lider PSD despre Doina Pană: Am știut din 2017 despre problemele ei de sănătate

Președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, spunea în 2019 că știa de problemele de sănătate ale Doinei Pană, încă de la finele anului 2017, și că fostul ministru l-a ținut la curent cu rezultatele analizelor.

Foarte multă lume a făcut speculații și comentarii când Doina Pană a anunțat că-și dă demisia din motive de sănătate. Am știut chiar de atunci că Doina are probleme de sănătate, la finalul anului 2017. Undeva prin 2018 mi-a spus că în urma unor analize medicale a fost constatată această intoxicație cu mercur. Nici nu mai știu dacă a spus că va depune sau a depus o plângere, am fost perfect în acord cu ea, fiindcă este o situație foarte gravă și sunt instituții ale statului abilitate să verifice și să dea soluții”, spunea, atunci, Emil Radu Moldovan, potrivit gandul.ro.

Citește și: Fostul ministru Pană a fost otrăvit. Ce face Iohannis?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here